logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Jak sladit vanu a umyvadlo? Možností je hned několik

Při zařizování nové koupelny se určitě často díváme na design. Zejména v dnešní době chce mít každý to, co je moderní. Pokud však chceme docílit toho, aby byl výsledek opravdu uspokojivý, je potřeba se nad celkem zamyslet.

V opačném případě by se totiž mohlo stát, že budeme mít od každého trochu a výsledek nás celkově nepotěší. O designu tedy vždy musíme přemýšlet v širším měřítku. Takovým příkladem může být sladění jednotlivých souvisejících prvků v koupelně, jako je třeba umyvadlo a vana.

Aby to k sobě ladilo

Jestliže chceme docílit designu, který bude ucelený, tak potom můžeme vybírat v rámci stejných modelových rad. Lze takto vybrat třeba i umyvadlo a vanu, ale častěji budeme tyto prvky k sobě ladit prostřednictvím příslušenství a doplňků, které jsou jejich nedílnou součástí. Jedná se zejména o:

  • Vodovodní baterii
  • Koupelnové doplňky

Nedílným příslušenstvím každého umyvadla a vany je vodovodní baterie. U vany je to samozřejmě vanová baterie, kterou můžeme jednoduše zakoupit od stejného výrobce a stejnou modelovou řadu, jako baterii k umyvadlu. Tím docílíme stejného designového rukopisu a celkově to bude v koupelně vypadat jednotně.

Kromě vodovodní baterie jsou to také nejrůznější doplňky, které mohou být stejné pro umyvadlo i vanu. Také vana může mít dávkovač na mýdlo stejný jako je u umyvadla, můžete použít stejný věšák na ručníky, případně třeba mýdlenku. Možností, jak udělat design ucelený je zkrátka nespočet.

Vše si důkladně promyslete

Před samotným zařizováním koupelny je tedy vhodné si zejména sednout a vše důkladně promyslet. Nejen umyvadlo a vanu, ale vše od základu, tzn. už od dlažby a obkladů. Pamatujte také na to, že koupelna si zaslouží třeba kvalitní vytápění, které je potřeba mnohdy řešit i dodatečně, abychom si zajistili maximální tepelnou pohodu. Ještě před položením dlažby bychom tedy rozhodně měli myslet například zda třeba nechceme podlahové vytápění apod.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.