logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Koupelnu "zavěste na stěnu" a starosti s údržbou na hřebík

Plánujete novou koupelnu? Dříve, než se pustíte do jejího zařizování, pořádně si promyslete, čím vším má disponovat, aby se vám nejen líbila, ale aby byla i funkční a praktická. Jen v případě, že vám její údržba nebude zabírat hodně času, si ji skutečně zamilujete a budete se v ní rádi zdržovat bez obav z toho, jaká spoušť tam zase zůstane. Nejlepší v tomto případě bude, když ji jednoduše „zavěsíte na stěnu“.

Jestliže v koupelně trávíte poměrně dost času, měla by být v první řadě funkční a lehce udržovatelná. Pokud je v ní moc nábytku, předmětů a dekorací, její úklid vám zabere zbytečně moc času. Dnes je na trhu s koupelnovým vybavením nespočetné množství produktů, díky kterým vám bude koupelna sloužit roky a její údržba vám půjde „levou zadní“. Ať už jde o zpracované materiály koupelnového nábytku, které jsou odolné vůči vlhkosti, případně Rimfree toalety bez splachovacího okraje, které se jednoduše a rychle čistí. Absolutně praktické je v moderní koupelně řešení, kdy vše, co se dá, namontujete na stěnu, abyste mohli bez nejmenších problémů a překážek kdykoliv umýt podlahu, na které se usazuje nejvíce nečistot.

Inteligentní toaleta

Výběr té správné toalety nemusí být na první pohled lehký. Technologie postupují a v nabídce se objevují stále nápaditější a „inteligentnější“ záchody. Díky různým funkcím se jejich používání stává příjemnější a komfortnější záležitostí. Velmi oblíbená jsou například bezokrajová řešení, která zabezpečují jednodušší proces čištění. Stejně tak potěší i důmyslné systémy splachování, díky kterým kapky vody nekončí na sedadle WC ani na podlaze. Při výběru té správné toalety je též důležitý design a tvar. Vybrat si můžete mezi hranatými i oblými typy tak, aby se hodily ke koupelnovému nábytku. Ať už si vyberete takový, nebo onaký záchod, rozhodně sáhněte po takovém, který můžete zavěsit. Spolu s instalačním systémem s nádržkou, který je zabudovaný ve stěně, tvoří závěsné WC nepřekonatelnou dvojici s množstvím výhod:

  • Instalační systém Geberit má vysokou pevnost a nosnost až 400 kg, takže se můžete spolehnout na jeho bezpečnost.
  • Má dlouhou životnost, o čemž svědčí už více než 65 milionů produktů namontovaných po celém světě.
  • Umožňuje jednoduchou údržbu podlahy.
  • Dodává koupelně vzdušnost a elegantní a nadčasový vzhled.
  • Díky technologii splachování WC mísy bez okrajů Geberit Rimfree® se v toaletě nezachytávají nečistoty a lehce se udržuje čistá i bez použití agresivních čisticích prostředků.
  • Pro perfektní osobní hygienu můžete použít i závěsné sprchovací WC Geberit AquaClean, které vám nahradí i bidet a nezabere víc místa než běžné WC, případně můžete svoje existující WC doplnit sprchovacím sedadlem Geberit AquaClean. Při stavbě nebo rekonstrukci však nezapomeňte k toaletě přivést elektřinu.



Levitující nábytek

Závěsné toalety, bidety a umyvadla jsou v koupelnách už roky běžnou praxí. Vy však kromě nich namontujte na stěnu i nábytek. Ať už jde o skříňky pod umyvadlo, nebo o vysoké skříně s úložným prostorem. Koupelna se bude nejen bez problémů udržovat čistá, ale navíc bude působit i lehkým dojmem. V první řadě si však vyberte nábytek určený konkrétně do koupelny, protože ne každý má speciálně ošetřený povrch vhodný do vlhkých prostor.

Koupelnový nábytek Geberit se vyrábí z vysokokvalitních panelů na bázi dřeva, které jsou odolné proti vlhkosti. Důmyslné detaily, jako jsou dobře umístěné profilové rukověti, zásuvky typu push-to-open a kolejničky s dobrou klouzavostí, vám navíc zpříjemní jeho používání. Nábytek má jednoduchý nadčasový vzhled, který vás ani po letech neomrzí, na rozdíl od některých žhavých módních trendů.




Konkrétně série nábytku Acanto byla na základě rozsáhlých spotřebitelských testů vyvinutá tak, aby splňovala co nejširší škálu každodenních potřeb. Uvnitř skříněk si navrhnete flexibilní uspořádání zásuvek, přihrádek a polic tak, jak vám to vyhovuje. Díky široké nabídce umyvadlových, vysokých a zrcadlových skříněk a řešení odkládacích ploch vytváří koupelnový nábytek Geberit Acanto dokonalý úložný prostor v každé koupelně. K dispozici je ve čtyřech barvách: matná černá, matná láva, pískovcová a bílá s vysokým leskem. Návrháři kladli důraz na moderní kombinaci skla a lakovaných a dřevěných povrchů. Na svoje si tedy přijdou jak milovníci chladného minimalismu, tak i ti, kteří preferují teplo a útulné zařízení koupelny.

Pokud jste se rozhodli, že závěsný nábytek patří i do vaší koupelny, zaměřte se při jeho výběru kromě barev a materiálů i na detaily, jakými jsou například mechanismus tichého dovírání či varianty otvírání z levé nebo pravé strany. A potom už jen vzít do rukou mop a svoji „visící“ koupelnu máte raz-dva čistou.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.