logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Rostoucí nároky na hygienu staví inovativní koupelnová a kuchyňská řešení do popředí

Pohled na hygienu se v blízké budoucnosti po celém světě radikálně změní.

  • Měnící se přístup k hygieně významně promění také způsob, jakým architekti a instalatéři přistupují ke své práci
  • Soukromé i veřejné budovy musí být zaměřeny na zdraví a zvýšené hygienické nároky
  • Coen van Oostrom, zakladatel a CEO společnosti EDGE, předvídá, že nové standardy zdraví a hygieny budou hrát klíčovou roli při budování nové generace pracovišť

Inteligentní architektonické koncepty mohou hrát klíčovou roli při zvyšování zdravotnických a hygienických standardů. A platí to nejen pro nemocnice, pečovatelské domy apod., ale také pro ostatní veřejná sanitární zařízení, například ve veřejných WC, kancelářích, restauracích nebo nádražích. Změní se dokonce i pohled na koupelny a kuchyně v našich domovech. „Vedle udržitelného rozvoje bude náš přístup ke zdraví definovat způsob, jakým stavíme a navrhujeme domy, kanceláře a další budovy, ve kterých se setkávají lidé,“ říká Coen van Oostrom, zakladatel a CEO EDGE, firmy, která se zabývá návrhem a vývojem nové generace budov zaměřené na zdraví a péči o životní prostředí. „Bezdotykové a hlasem ovládané produkty budou klíčovou součástí zdravých a bezpečných kanceláří. Lidé se jednoduše budou chtít dotýkat co nejméně věcí a povrchů,“ dodává van Oostrom.






Společnost GROHE, lídr sanitárního průmyslu a součást skupiny LIXIL, se stejně jako Coen van Oostrom snaží navrhnout, jakým způsobem lze čelit aktuálním hygienickým výzvám prostřednictvím architektury a designu. Pozornost se dnes upírá zejména k hygienicky citlivým oblastem, jako jsou koupelny a kuchyně. Nutnost dotýkat se běžné vodovodní baterie, zejména pak na veřejných místech, se čím dál tím více stává nepřijatelnou. Vhodnou a mnohem hygieničtější alternativou jsou bezdotykové baterie řízené infračerveným senzorem. Díky tomu, že se proud vody spustí jednoduše umístěním rukou pod výpusť, snižuje se riziko přenosu bakterií a virů na minimum. Kuchyňské baterie lze dnes již také ovládat zcela bezdotykově, například loktem, zápěstím, předloktím nebo dokonce chodidlem.

Během posledních několika let se společnosti GROHE podařilo vyvinout portfolio inteligentních řešení, která splňují ty nejnáročnější požadavky na koupelny a kuchyně po celém světě. „Široká škála bezdotykových produktů GROHE je odpovědí na neustále rostoucí požadavky na hygienu v citlivých oblastech, jako jsou kuchyně nebo koupelny,“ vysvětluje Jonas Brennwald, CEO LIXIL Water Technology EMENA a Deputy CEO Grohe AG. „Již dnes pociťujeme zvýšenou poptávku po našich hygienických řešeních, a to jak ze strany firem, tak přímo od koncových zákazníků.






Výzva, která je jedinečnou příležitostí pro instalatéry

Svět se změnil. A změnil se také přístup k architektuře a interiérovému designu,“ říká Coen van Oostrom. „Lidé budou více než kdy dříve věnovat pozornost hygieně, aby ochránili své zdraví. Nejen na pracovišti, ale také v domácí kuchyni a koupelně.“ Rostoucí poptávka po hygienických řešeních představuje pro projektanty a architekty velkou výzvu, a vyžaduje také pokročilé znalosti od instalatérů. Instalatéři, kteří se dostatečně včas přizpůsobí aktuálním požadavkům a upraví svou nabídku služeb a produktů, mohou ze současné situace těžit a zvýšit tak profitabilitu svého podnikání. Díky svému obsáhlému portfoliu produktů je GROHE pro instalatéry ideálním partnerem. Dokáže do puntíku splnit vysoké nároky na hygienu, a to v soukromém i komerčním sektoru.

Sledujte nás na sociálních sítích: Facebooku, Twitteru, Instagramu, LinkedInYouTube.












Grohe ČR s.r.o.
logo Grohe ČR s.r.o.

GROHE je předním světovým výrobcem sanitárního vybavení a globální značkou zaměřenou na poskytování inovativních vodních řešení. Kvalita, technologie, design a udržitelný rozvoj. Čtyři klíčové hodnoty, které definují náš závazek poskytovat zákazníkům ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.