logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Jika: Baterie nejen jako designový prvek

Vodovodní baterie plní v koupelně nejen praktickou úlohu, ale jsou také nepřehlédnutelným designovým prvkem. Pokud zařizujete novou koupelnu, nebo rekonstruujete stávající, máte na výběr z celé řady moderních stylů. Vedle vzhledu, který je ale jen jedním z parametrů, byste při výběru měli sledovat i další důležitá kritéria.

Při výběru baterií je dobré zaměřit se také na technologie, které šetří vodu, a materiály a provedení, které zaručují dlouhodobou životnost,“ radí Ingrid Hubáček, marketingová manažerka společnosti Laufen CZ, pod níž spadá i česká značka Jika. Jak tedy baterii vybrat?

Designové trendy ve vodovodních bateriích

Podle průzkumu české značky koupelnového vybavení Jika je design jedním z hlavních faktorů, kterými se zákazníci při nákupu baterií řídí. Zároveň mezi Čechy můžeme stále sledovat preferenci nadomítkových baterií. Na výběr se ale nabízí pestrá nabídka baterií v různých provedeních. „Velmi moderní jsou podomítkové baterie, které jsou vysoce estetické, a trendy jsou hranaté tvary,“ komentuje Ingrid Hubáček. Pokud byste se rozhodli pro podomítkové baterie, je určitě důležité svou volbu zkonzultovat s instalatérem, který vám poradí se správným výběrem podle možností vaší koupelny.

Baterie Cubito-N jsou charakteristické moderním geometrickým tvarem a disponují nejmodernějšími technologiemi, které šetří vodu. Umožňují nastavení průtoku vody na 5 l/min a také nastavení směru proudu vody. Jejich výhodou jsou dále kvalitní kartuše s dlouhodobou životností a perlátory německé firmy Neoperl. Všechny baterie značky Jika navíc prochází výstupní tlakovou zkouškou, která zajišťuje skvělou odolnost a dlouhou životnost.

Baterie Cubito-N jsou charakteristické moderním geometrickým tvarem a disponují nejmodernějšími technologiemi, které šetří vodu. Umožňují nastavení průtoku vody na 5 l/min a také nastavení směru proudu vody. Jejich výhodou jsou dále kvalitní kartuše s dlouhodobou životností a perlátory německé firmy Neoperl. Všechny baterie značky Jika navíc prochází výstupní tlakovou zkouškou, která zajišťuje skvělou odolnost a dlouhou životnost.

Technologie, které šetří vodu

Vedle designu se při výběru zaměřte také na technologie, díky kterým můžete značně omezit spotřebu vody. Než se dostaneme k samotným technologiím, které vám s tím pomohou, je důležité podotknout, že nejúčinnější cestou je naučit se neplýtvat vodou obecně. Stačí jednoduchá opatření jako nenechávat puštěnou vodu během čištění zubů nebo mydlení ve sprše. Díky chytrým technologiím pak můžete uspořit ještě více, například s pákovými bateriemi. Oproti kohoutkovým totiž umožňují rychlejší nastavení požadované teploty vody, a to za pouhých 7 sekund oproti 12 sekundám, a vy tak zamezíte zbytečnému plýtvání. Rychlejší nastavení vody pak umožňují i termostatické baterie, díky nimž máte požadovanou teplotu prakticky okamžitě. Moderní termostatické baterie pak disponují i omezovačem průtoku vody, který nedovolí průtok vyšší než 50 %, pokud tlačítkem neumožníte vyšší.

Volit byste měli baterie, které umožňují nastavení průtoku vody. „Běžné baterie mají průtok nastaven obvykle na 8 litrů za minutu a nabízí se dvě možnosti, jak jej snížit. Buď můžete sáhnout po bateriích s technologií umožňující přenastavení kartuše, jako je technologie Optim ECO umožňující omezení teploty a průtoku vody, nebo zvolte baterie s nízkým průtokem okolo 5 litrů za minutu, jako jsou baterie Cubito-N značky Jika,“ radí Ingrid Hubáček.

Termostatická baterie Mio značky Jika

S termostatickou baterií Mio značky Jika nastavíte požadovanou teplotu vody za pouhé 3 sekundy. Její výhodou je i chytré tlačítko Eco stop, tedy ovládací ventil průtoku vody, který obsahuje tlačítko oznamující, že bylo dosaženo průtoku vody na 50 %. V případě, že chcete vyšší musíte jej odblokovat. Výhodou je pak také bezpečnost. Baterie disponuje tlačítkem Safety stop, které zabraňuje nastavení teploty vyšší než 38 °C. Termostat v baterii pak zabraňuje popálení, pokud by do baterie přestala přitékat studená voda.

Perlátory a kartuše

Perlátor Mio značky Jika
Perlátor Mio značky Jika. Pomáhá provzdušnit a redukovat průtok vody, čímž šetří její spotřebu.

V bateriích, které kupujete, by měly být použity kvalitní keramické kartuše. Díky tomu se totiž nemusíte bát jejich rychlého opotřebení, které by vedlo k protékání vody a zbytečnému plýtvání. Úsporu pak nabízí také baterie vybavené perlátory. Ty provzdušňují a regulují průtok vody a snižují tak její spotřebu. I v tomto případě byste měli hledět na kvalitu a vybírat perlátory z materiálů, které zabraňují usazování vodního kamene.

Vedle značky Jika zastupuje společnost Laufen CZ i dvě světové značky, Laufen a Roca, v jejichž portfoliu také najdete bohatou nabídku vodovodních baterií v moderních designech. Další informace jsou dostupné na www.laufen.czwww.roca.cz.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.