logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Jika: Zařizujete koupelnu? Načerpejte inspiraci

Designu koupelny je věnovaná stále větší a větší pozornost. A není divu. Relaxační prostory, kde řada z nás po celém dni odpočívá, si ji opravdu zaslouží. Důležité je, aby působily harmonicky, ať už patříte mezi příznivce minimalismu, přírodních dekorů nebo třeba retro stylu. Inspiraci, jak si koupelnu zařídit, přináší česká značka Jika, která nabízí kompletní vybavení od keramiky, přes doplňky až po obklady a dlažbu.

Pokud zařizujete novou koupelnu, chybu obvykle neuděláte, pokud sáhnete po vybavení od jedné značky a ideálně z jedné koupelnové série. Dosáhnete tak sladěných prostor a vyhnete se přeplácanosti. Kromě designu ale sledujte také praktičnost, použité materiály a moderní technologie, které mohou pomoci s úsporou vody. U sprchových koutů a keramiky proto koukejte na povrchovou úpravu, která vám ulehčí údržbu, volte moderní baterie s kvalitními kartušemi a perlátory, které šetří vodu, u klozetů vyberte ty s úsporným systémem splachování 3/4,5 litru a v případě nábytku vyberte do koupelny jen ten, který je pro tyto prostory určen a je vlhkuodolný. V případě, že se nechystáte pořizovat kompletní nové vybavení, ale přesto byste rádi vdechli své koupelně nový styl, sáhněte po doplňcích. I dávkovače mýdla, pohárky nebo třeba držáky na ručníky mohou koupelnu krásně oživit.

Koupelna s nádechem luxusu

Minimalismus a pocit luxusu vnese do koupelny série Cubito Pure. Ta je charakteristická čistými geometrickými liniemi a jednou z jejích dominant jsou moderní umyvadla na desku. Ta jsou vyráběna ve dvou tvarech, kruhovém a obdélníkovém. Sérii dále doplňuje minimalistický nábytek dostupný v bílé barvě nebo přírodním dekoru, vodovodní baterie s možností nastavení omezení průtoku vody, díky čemuž značně snižují spotřebu, a také moderní bezrámové sprchové kouty. Nechybí ani klozety (závěsný, samostatně stojící a kombinovaný), které jsou designovány s maximálním ohledem na pohodlí a navíc disponují úsporným splachováním 3/4,5 l.

Jika série Cubito Pure
Jika série Cubito Pure

Jednoduchost a nadčasovost

Protože koupelnové vybavení obvykle slouží roky, chybu neuděláte, pokud vsadíte na nadčasovost. Tu najdete v sérii Mio, která potěší všechny příznivce jednoduchého stylu. Součástí kolekce je nový nábytek Mio-N v klasické bílé barvě nebo v přírodním dřevodekoru jasan. Kromě odolnosti je jeho výhodou také systém otevírání push to open, díky němuž jsou skříňky bez úchytek a nenaruší tak jednoduchý harmonický styl koupelny. Novinkou v sérii jsou také praktická umyvadla v několika rozměrech nebo v provedení jako dvojumyvadlo. Sérii pak doplňuje klozet Mio s technologií rimless. Elegantní konstrukce bez zbytečných záhybů zaručuje jednoduchou údržbu a díky absenci oplachového kruhu navíc nedochází k usazování bakterií na těžko dostupných místech. Výhodou je také úsporné splachování 3/4,5 l.

Jika série Mio
Jika série Mio
Jika série Mio

Malá koupelna ve velkém stylu

Ani majitelé malých prostor nebo panelákových koupelen si nemusí zoufat. Výrobci koupelnového vybavení myslí i na ně a přináší designová řešení. Jedním z takových je i série Tigo, za níž stojí český architekt Michal Janků. Její součástí je asymetrická vana, která byla navržena speciálně pro malé koupelny. Poskytuje dostatek prostoru pro příjemnou koupel a zároveň se v její rozšířené části pohodlně osprchujete. Zvolit můžete také asymetrický sprchový kout Tigo, který díky svým rozměrům 100 x 80 cm a výškou 195 cm poskytuje dostatek pohodlí i pří sprchování. Úsporná řešení pak přináší i umyvadla, která mají hloubku pouhých 38,5 cm a také klozety (kombinovaný nebo závěsný), které zachovávají dostatek komfortu a zároveň šetří místo. Hloubka závěsného klozetu je totiž pouhých 49 cm, ale u sedací části zůstává standardních 43 cm. Každý jeden prvek v sérii Tigo chytře šetří místo a pokud je zkombinujete, získáte ve vaší koupelně vzácné centimetry navíc.

Jika série Tigo
Jika série Tigo


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.