logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Sanitární prostory z nerezu se ve veřejných budovách vyplatí

Veřejné budovy, jakými jsou sportovní areály, hotely nebo obchodní či kancelářská centra jsou denně vystaveny náporu tisíců návštěvníků. To klade značné nároky nejen na obsluhu, ale také na veškeré materiály a instalační systémy, které jsou v těchto objektech umístěny.

Mlynica – atypové štěrbinové žlaby
Mlynica – atypové štěrbinové žlaby

Dvojnásob to platí o veřejných toa letách a sanitárních prostorech. Ty navštíví v průběhu času velké množství lidí, ať již se jedná o ty více, či naopak méně kultivované. S prvky vandalismu se v dnešní době sice setkáváme již méně, avšak že by zcela vymizely, říci stále nelze.

To je jeden z důvodů, proč investoři stále více vyhledávají taková řešení sanitárních prostor, která jim přinesou nejen dokonalou funkčnost a estetiku, ale také vysokou odolnost, trvanlivost i minimální nároky na údržbu. K nim patří bezesporu jejich realizace s pomocí nerezových sanitárních systémů. Ty jsou tvořeny kupříkladu nerezovými pisoáry s automatickým elektronickým splachováním, nerezovými umývacími žlaby, nerezovými toaletami, ale také nerezovými vodovodními bateriemi, sprchami nebo kabinkami s nerezovými dveřmi.

Mlynica – atypové štěrbinové žlaby
Mlynica – atypové štěrbinové žlaby

Mlynica – atypové štěrbinové žlaby
Biotop Dvůr Honětice
Biotop Dvůr Honětice

Biotop Dvůr Honětice

Společností, která má s výrobou nerezových sanitárních systémů a dalších originálních výrobků z nerezu více než dvacet pět let zkušeností, je brněnská společnost AZP Brno. Obsahem jejího výrobního programu je produkce nerezových pisoárů a pisoárových žlabů, nerezových záchodů, umyvadel, výlevek, nerezových žlabů, koupelnových odtokových žlabů, vpustí nebo vodovodních baterií, sprch a to včetně i těch zahradních. Žádanými výrobky jsou v poslední době také nerezová pítka nebo nerezové dveře.

V uplynulém období realizovala společnost AZP Brno hned několik zajímavých zakázek vybavení sanitárních prostor tzv. „na klíč“ v České i Slovenské republice.

OC Arkády Pankrác
OC Arkády Pankrác

OC Arkády Pankrác

První z těchto realizací, kterou bychom rádi zmínili, je zajištění komplexní dodávky nerezových sanitárních systémů pro sociální zázemí v prostorách biotopu Dvora Honětice na pomezí zlínského a jihomoravského kraje. Pro tyto účely zde společnost AZP Brno vyrobila umývací žlaby, veškeré zařizovací předměty, kabinky včetně nerezových dveří a také odtokové žlaby. Specifické požadavky na montáž se zprvu zdály být tvrdým oříškem, ale díky zkušenostem pracovníků AZP v atypické výrobě se podařilo do detailu naplnit veškeré požadavky investora. Velmi zdařilý je také konečný architektonický výzor díla, kdy sanitární prvky z nerezu výborně doplňují ostatní přírodní materiály, ke kterým patří režné cihelné zdivo a beton. V současné době jsou nerezové sanitární systémy v provozu již déle než pět let a stále vypadají jako nové. I díky tomu jsou Honětice hojně navštěvovaným místem a také dějištěm svateb či jiných společenských akcí.

Druhou zajímavou realizací je Projekt „Mlýnica“ v Bratislavě. Ta je ukázkovým příkladem, jak lze staré nevyužívané prostory proměnit ve funkční stavbu vyprojektovanou v krásném vzdušném a moderním designu. Zde bylo úkolem pracovníků AZP Brno navrhnout a realizovat sociální zařízení objektu. Vyrobeny a dodány tu jsou atypické umývací žlaby, stojánkové baterie AUM 18P a vestavěné dávkovače mýdla. Součástí zakázky byla i dodávka nerezový pisoárů AUP 03. V současné době slouží projekt Mlýnica jako zdařilá ukázka přeměny nefunkčního objektu na prostor pro kanceláře, bydlení a volný čas.

Poslední zajímavou aplikací výrobků z nerezového programu společnosti AZP Brno naleznete ve známém pražském nákupním centru s názvem Arkády Pankrác. Zde byly pro rekonstrukci toalet a sanitárních prostor na základě požadavku investora vyrobeny speciální nástěnné baterie s elektronickým ovládáním.

Ve výčtu realizací bychom mohli samozřejmě dále pokračovat. Zmiňme alespoň krátce kupříkladu dodávku nerezových žlabů na míru do wellness centra hotelu Olšanka v Praze, instalaci nerezových toalet, pisoárů a odtokových žlabů v restauraci „Na stojáka“ v Brně atd.

I z výše uvedeného je však zřejmé, že v oblasti výroby a dodávky nerezových sanitárních systémů na míru dokáží pracovníci AZP Brno pružně zareagovat na jakýkoliv požadavek investora.

Kabinkový systém KUPAN, Sportcentrum YMCA, Praha
Kabinkový systém KUPAN, Sportcentrum YMCA, Praha
Kabinkový systém KUPAN, Sportcentrum YMCA, Praha

Kabinkový systém KUPAN, Sportcentrum YMCA, Praha

AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.