logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Systém SMIXIN prošel zátěžovým testem na jedničku

Na český trh přichází švýcarský přístroj s názvem SMIXIN, který mění vnímání hygieny rukou a přináší nové možnosti v šetření životního prostředí. V ČR ho již najdete ve food courtu pražského centra Galerie Harfa nebo na toaletách v libereckém McDonald’s.

Reklama

Smixin je inteligentní přístroj, který sám dávkuje ideální poměr vody a mýdla, některé typy také papír na usušení rukou. Jedná se o zcela novou technologii, díky které šetří systém Smixin životní prostředí i vaši pokožku. Celý proces mytí rukou je zcela bezkontaktní. Bakterie nemají žádnou šanci.

Slova jsou fajn, ale důkazy jsou důkazy. Jak moc Smixin šetří vodu a mýdlo, tím životní prostředí a naši pokožku si proto ukážeme na konkrétním příkladu.

Než se ale pustíme do čísel, je třeba uvést, že Smixin existuje v několika verzích. Liší se způsobem, jakým je možno určitý typ nainstalovat. Hlavní jsou tři typy přístroje Smixin, a to Compact, ComfortCombi.

Tentokrát se podíváme, jak si vede verze Compact.

COMPACT mycí stanice, zdroj: Abletrade
COMPACT mycí stanice, zdroj: Abletrade

COMPACT mycí stanice, zdroj: Abletrade

Smixin Compact v zátěžovém testu

Teď už se pojďme podívat na reálné výsledky. Skupina železnic Jungfrau je nejvýznamnější horská železniční společnost ve Švýcarsku. Železnice Jungfrau mají na své dráze vrchol Evropy Jungfraujoch, který je velmi atraktivní a navštěvovanou turistickou destinací. Nachází se ve výšce 3, 454 metrů nad mořem a je součástí světového dědictví UNESCO. Správa železnic Jungfrau se rozhodla nainstalovat čtyři systémy Smixin Compact na toalety v přestupní železniční stanici Interlaken Ost v srpnu 2017. Jedná se o přestupní bod několika autobusových i vlakových linek, zastávka je opravdu velmi vytížená. Již během prvních 6 měsíců ušetřili 647 000 litrů vody. Během hlavní sezony si lidé umyli ruce až 1000krát denně! Za rok užívání systému Smixin ušetřila železniční stanice 1 milion litrů vody!

Velmi milé "vedlejší účinky”

Díky dálkovému ovládání a vzdálené správě mohli správci železnic také sledovat a kontrolovat spotřebu vody. S aplikací Supervision, která je v přístroji Smixin zabudována, mají aktuální přehled 24/7. Tento inteligentní systém tak umožňuje poskytovat služby na opravdu vysoké úrovni. Nestane se, že by došlo mýdlo. Dálkový systém na vše hned upozorní a provozovatel železnic se může pyšnit prvotřídními službami.

Se Smixinem ušetřila železnice Interlaken Ost nejen vodu a mýdlo, ale zkrátil se také čas nutný na úklid toalet. Dle slov zaměstnance železnic, ze Smixinu nekape mýdlo, nestříká všude kolem voda a umývadlo tak zůstane krásně čisté.

Jízda nekončí!

Sedmiměsíční používání Smixinu Compact na vytížené stanici Interlaken Ost přesvědčilo vedení železnic natolik, že systémem Smixin Compact vybavili také stanici Kleine Scheideg.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.