logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vlastnosti automatického kotle Dakon DOR 5N Automat

Příznivci využití tuhých paliv, kteří oceňují dlouhou životnost kotlů Dakon typů DOR s ručním přikládáním, mají možnost při zachování věrnosti značce přejít na mnohem komfortnější a účinnější způsob vytápění, a to instalací automatického kotle Dakon DOR 5N Automat.

Reklama

Tento kotel je však pro své provozní vlastnosti vhodný i tam, kde stojí dnes již ekonomicky a ekologicky nevyhovující zastaralý kotel jakékoliv jiné značky.

Na připojeném videu produktový manažer Ing. Jiří Šubrt za společnost Bosch Termotechnika popisuje specifické vlastnosti automatického kotle Dakon DOR 5N Automat.

Jednou z nich, která významně zvyšuje provozní spolehlivost, je použití převodové skříně s čelními ozubenými koly, která otáčí šnekem podávajícím palivo do hořáku. Specifikem je schopnost této převodovky jednoduše přejít do zpětného chodu, čím se uvolní šnek, pokud by v jeho pohybu bránil například větší kus paliva aj. V případě jiných konstrukcí převodovky v takovém stavu dochází většinou k mechanickému přestřižení bezpečnostního čepu a následně je nutná jeho výměna.

Použití elektronické řídicí jednotky umožňuje řešit nejen požadavky jednoduchých otopných soustav s jedním okruhem pro přípravu teplé vody a druhým pro vytápění. Tyto funkce lze jednoduše rozšířit. Pro příznivce dálkového ovládaní je připraven komunikační prvek. Pokud bude kotel vybaven i automaticky pracujícím modulem pro zapálení paliva, lze si v objektu zajistit teplo například pro návrat z dovolené atp.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.