logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nový výkonný „peleťák“ ATMOS D80P s pneumatickým čištěním hořáku

Absolutní novinkou české firmy ATMOS je nový kotel na pelety D80P o výkonu 80 kW vybavený hořákem ATMOS A85 s pneumatickým čištěním. Celý systém je vhodný pro komfortní vytápění bytových jednotek, menších průmyslových hal a provozoven dřevěnými peletami. V případě větších objektů je možné řadit několik kotlů vedle sebe do kaskády.

D80P PNEUx
D80P PNEUx

Jedná se o standardní a prověřenou koncepci peletových kotlů ATMOS v emisní třídě 5 s celkovou účinností přes 91 % a vybavenou několika novinkami.

Kotel D80P umožňuje zabudování hořáku z levé nebo pravé strany s ohledem na možnosti v kotelně. Hořák je v základu vybaven pneumatickým čištěním, které zabezpečuje bezproblémový chod i při spalování horších dřevěných pelet, které by jinak vyžadovaly větší údržbu kotle a hořáku. Kotel je možné vybavit automatickým odvodem popela do přídavného popelníku.

Samozřejmostí je odtahový ventilátor kotle se snímačem otáček, který odsává spaliny z kotle a zajišťuje bezpečný provoz. Robustní konstrukce je zárukou dlouholetého a spolehlivého provozu.

Jako příslušenství jsou ke kotli doporučovány speciální textilní zásobníky pelet ATMOS ATZ 5, 6, 7 o uskladnitelném množství 3,5 až 5 tun. Umožňují nejen tankování pelet z cisterny, ale i ruční plnění. V případě větších vzdáleností s využitím dopravníku ATMOS DRA 50 o délkách 1,7 m, 2,5 m, 4 i 5 metrů nebo pneumatické dopravy pelet.

Hořák A85 s kompresorem
Hořák A85 s kompresorem
Hořák A85
Hořák A85

Hořák A85 s vloženou komůrkou
Hořák A85 s vloženou komůrkou
Hořák A85 s vyjmutou komůrkou
Hořák A85 s vyjmutou komůrkou


ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
logo ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN

Teplovodní zplynovací kotle na dřevo a uhlí, od výkonu 15 až 100 KW, automatické kotle na pelety. Kotle jsou oceněny známkou EKOLOGICKY ŠETRNÝ VÝROBEK. Akumulace tepla. Ekonomika provozu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.