logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový plynový kotel VIADRUS K4 je specifický svou výrobou

Společnost VIADRUS a.s., tradiční český výrobce kotlů a radiátorů, představila v druhé polovině roku 2013 novinku v odvětví vytápěcí techniky - nástěnný plynový kondenzační kotel VIADRUS K4. Kondenzační kotle jsou u zákazníků velice oblíbené nejen jejich vysokou účinností, ale také nízkou spotřebou paliva.

Reklama

Společnost VIADRUS se od začátku projektu soustředila na využití netradičních materiálů pro konstrukci kotle, které by umožňovaly udělat z něj designový prvek každé domácnosti. To se povedlo využitím EPP (extrudovaného polypropylenu), z něhož je vyroben rám kotle a ABS (akrylonitril butadien styrenu), který je použit pro svrchní designovou vrstvu. Materiál EPP je výborným tepelným a hlukovým izolantem, což potvrdilo i prováděné měření.

Srdcem kotle VIADRUS K4 je tepelný výměník, jenž umožňuje kondenzaci spalin, a tím dosažení součtové účinnosti přes 100 %, konktrétně až 105 %. Jedním z komponentů kotle je tepelný výměník od evropského specialisty na výrobu těchto dílů, firmy SERMETA. Jedná se o nerezový spirálový výměník s hořákem Blue Jet, jenž umožňuje plynulou regulaci výkonu od 5 do 24 kW. Regulovatelný výkon v tomto rozsahu zaručuje nízkou spotřebu paliva jak při vytápění během topné sezony, tak při vytápění v tzv. přechodném období. Zároveň je maximální výkon naprosto dostačující pro komfortní ohřev vody (u verzí s průtokovým ohřevem a třícestným ventilem pro napojení externího nepřímotopného bojleru). Kotel VIADRUS K4 je vhodný jak k napojení do systému s radiátory, tak s podlahovým topením. Kotel je řízen elektronikou firmy SIT, která patří mezi největší italské výrobce s dlouholetou tradicí na trhu již od roku 1953. Samotný chod je řízen prostřednictvím pokojového termostatu či pokojovým přístrojem OPENTHERM. Velký důraz je kladen na kvalitu kotle a 100% výstupní kontrolu. Každý kotel je před zabalením podroben kompletnímu testu na zkušební stanici, který se skládá z následujících částí:

  1. Test elektrické bezpečnosti – obsahuje test správnosti uzemnění, izolačního odporu a dielektrické pevnosti.
  2. Zkouška těsnosti – několikanásobný test plynového i vodovodního okruhu.
  3. Test funkčnosti – testy zapálení, maximálního i minimálního výkonu (dochází k nastavení plynového ventilu a emisí), funkce průtokového spínače, třícestného ventilu a další.
  4. Test bezpečnosti – zkoušky havarijního termostatu, vypnutí kotle při zastavení plynu a další.

Na základě inovativního přístupu k designu získala společnost za VIADRUS K 4 již několik ocenění. Na mezinárodním stavebním veletrhu FOR THERM 2013 v Praze byla za tento kotel v rámci slavnostního galavečera udělena společnosti VIADRUS cena GRAND PRIX za originální design a rovněž na letošní výstavě INFOTHERMA 2014 v Ostravě byl kotel VIADRUS K4 ohodnocen jako nejzajímavější novinka ze všech vystavovaných exponátů. Poslední ocenění „ZLATÁ MEDAILE“ získal tento kotel v Praze neboť jeho cena je blízká ceně kotlů konvenčních a zároveň za výjimečný design.

Kotle jsou dodávány ve 3 variantách: pouze pro vytápění bez možnosti ohřevu teplé vody, s průtokovým ohřevem teplé vody, nebo s přípravou na připojení externího nepřímotopného zásobníku. Zákazník si může vybrat z pěti různých barev pláště, k dispozici je bílá, červená, rubínová, stříbrná nebo černá varianta provedení. Zákazníci ocení také možnost připojení ekvitermního čidla a protizámrazovou ochranu. Samozřejmostí je snadná montáž a 6letý záruční a také pozáruční servis. Více informací o českém výrobci kotlů naleznete na: www.viadrus.cz nebo na bezplatné lince 800 133 133.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.