logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tepelná čerpadla Daikin VRV IV C+ poprvé v Evropě v budově Zlatý kříž v Praze

Natáčeli jsme tepelná čerpadla Daikin řady VRV IV C+ použitá při rekonstrukci paláce Zlatý kříž v Praze. Nová tepelná čerpadla Daikin efektivně vytápí i při velmi nízkých venkovních teplotách.

Reklama

Řada VRV IV C+ je navržena i do těch nejchladnějších oblastí

"Cílem bylo nahradit zastaralý systém topení a chlazení a zvýšit komfort uživatelů," říká Roman Šádek, provozní manažer ANERO, a.s. a vysvětluje také výhody nového ovládání pomocí Intelligent Touch Manager DCM601A51. Ovládání je jednoduché a umožňuje nejen ovládání jednotlivých jednotek uživateli, ale také jednoduché rozúčtování nákladů a možnost doplnění o monitoring, který pomáhá optimalizovat VRV systémy z hlediska provozu, účinnosti a s predikcí možných poruch. Uživatelé ovládají jednotky pomocí intuitivních ovladačů Madoka.

Vysoký topný výkon

S tímto VRV tepelným čerpadlem bude zajištěna komfortní teplota v interiéru i v těch nejextrémnějších klimatických oblastech. Obtok horkého plynu brání hromadění ledu a snižuje počet odmrazovacích cyklů. Kompresor se vstřikováním páry s unikátním zpětným ventilem zaručuje trvalý maximální výkon, a to i při nízké zátěži.
"Umožňuje vytápění až do - 25°C. Venkovní jednotky jsou optimalizovány tak, aby doba mezi jednotlivými defrosty byla až 5 hodin a topný výkon udržujeme konstantní až do teploty -15°C," říká Martin Rolčík, Consulting Sales Daikin Airconditioning Central Europe – Czech Republic spol. s r.o.

"V rámci rekonstrukce je namontováno 134 vnitřních jednotek," říká Miroslav Šrotýř, jednatel MULTI KLIMA s.r.o., která revoluční systém do budovy instalovala. "Ačkoliv se jedná o novinku, instalace probíhala standardně, jako u klasických VRV jednotek. Napájecí moduly ve stísněných prostorech historické budovy Zlatého kříže jsou umístěny na střeše a část vedení se podařilo umístit do světlíku, abychom se dostali do všech pater," popisuje dále Miroslav Šrotýř.

Vysoká celoroční účinnost

Aby bylo možné dosáhnout vysoké celoroční účinnosti, má kompresor i při částečném zatížení unikátní port regulování protitlaku. Ten zaručuje, že pohyblivá spirála má při nízké zátěži dostatečný tlak, aby zabránila úniku chladiva do kompresoru, čímž se také zvyšuje účinnost. Navíc revoluční funkce řízení VRT upravuje teplotu chladiva, aby se zabránilo plýtvání energií.

Opravdu účinné

VRV systémy, které Daikin testuje a měří na nejprodávanějších vnitřních jednotkách, fungují ve skutečnosti stejně dobře jako na papíře. Další informace o vysoce účinných jednotkách naleznete na webu.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.