logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zažijte novou úroveň komfortu s řadou klimatizace Daikin BLUEVOLUTION

Tato jednotka používá nové chladivo R-32 a nové moderní technologie a vytváří dokonalou atmosféru domova. Pokud zvolíte technologii Daikin, můžete počítat s celoročním komfortem, energetickou účinností, spolehlivostí a kontrolou.

Co je chladivo a co je R-32

Pokud přirovnáme systém klimatizace k lidskému tělu, ve kterém kompresor je srdcem zajišťujícím neustálý oběh krve, potom chladivo je tou krví, která protéká celým systémem. Stručně řečeno, kompresor chladí chladivo a tlačí jej od venkovní jednotky k vnitřní jednotce, která žene teplý vzduch okolo chladiva a tento ochlazený vzduch je vyfukován do místnosti. Poté se chladivo vrací do venkovní jednotky a cyklus se opakuje.

R-32 je chladivo, které se řadu let používá jako složka směsi R-410A (obsahuje 50 % R-32 a 50 % R-125). Daikin byla první společnost, která uznala několik výhod používání čistého chladiva R-32 místo jeho použití ve směsi.

Proč je tato změna chladiva tak důležitá?

Nová Evropská regulace fluorovaných plynů zakazuje používání některých chladiv v určitých aplikacích, které neplní přísné požadavky na ochranu životního prostředí, boje proti globálnímu oteplování a energetickou účinnost. Chladivo R410A, které se v současné době používá v klimatizacích s venkovní a vnitřní jednotkou, bude zakázáno od roku 2025. Důvodem je jeho vyšší vliv na globální oteplování. S naší novou řadou Bluevolution jste si jistí, že jste mezi prvními, kdo používá chladivo budoucnosti!

Jaké jsou výhody chladiva R-32?


Chladivo R-32 přináší mnoho důležitých výhod pro uživatele i instalační techniky. V první řadě, díky kombinaci chladiva R-32, našich optimalizovaných kompresorů a nových funkcí šetřících energii, jednotky Bluevolution mají špičkovou energetickou účinnost.

Navíc má chladivo R-32 ve srovnání s, v současnosti používaným, chladivem R-410A o dvě třetiny menší škodlivý vliv na globální oteplování. A nakonec, protože se jedná o jednosložkové chladivo, je manipulace s ním pro instalačního technika jednodušší, je snadnější recyklace a nemusí být obavy z jeho rozkladu.

Řada Daikin BLUEVOLUTION s chladivem R-32 nabízí nejlepší energetickou účinnost, design a styl. Pokud chcete vytápět nebo chladit jednu nebo více místností nástěnnými jednotkami nebo jednotkami do podhledu, společnost Daikin má pro vás ten správný model.

Správná cesta k nejvyšší účinnosti

Použitím chladiva R-32, optimalizovaných kompresorů a moderních technologií šetřících energii, dokázala společnost Daikin zvýšit energetickou účinnost své řady jednotek Bluevolution na nejvyšší úroveň celoroční účinnosti při vytápění a chlazení až na A+++.

Celoroční účinnost je nový způsob hodnocení produktů pro vytápění a chlazení na základě jejich energetické účinnosti po celý rok.

Co získáte?

  • Vysokou celoroční účinnost při vytápění a chlazení až A+++
  • Přepracovaný kompresor swing
  • Nižší provozní náklady

Například vlajková loď naší technologie, jednotka Ururu Sarara, dosahuje energetické účinnosti A+++ při chlazení i vytápění. Ve skutečnosti to znamená, že při použití jednotky 2,5 kW po dobu 10 hodin spotřebuje méně energie než 2hodinový cyklus standardní (2kW) pračky.

Stejně je možné provést porovnání s vařením. Spotřeba energie naší vlajkovou lodí klimatizace Daikin Emura za 7 hodin je stejná jako při pečení jednoho dortu (asi 1 hodina ve standardní troubě 3,5 kW).


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.