logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Střechy Praha a Solar Praha 2012 nově v Letňanech

Již počtrnácté se tento rok připravuje největší veletrh střech ve střední Evropě. Letošní ročník se uskuteční ve dnech 8. – 11. 2. 2012 nově v prostorách PVA EXPO PRAHA Letňany. Novinkou je souběh veletrhů Střechy Praha a Solar Praha se 7. veletrhem dřevostaveb For Wood.

Vedle četných a zajímavých expozic jsou pro návštěvníky připraveny přednášky předních českých odborníků, bezplatná poradenská centra i rozptýlení v podobě soutěží o hodnotné ceny.

Střechy Praha nabízejí vysokou kvalitu všech sekcí, z nichž by měl být přínosný veletrh sestaven. Ať se jedná o skladbu, úroveň jednotlivých expozic či přehledné oborové členění stánků dle nomenklatury. Návštěvníci si mohou být jistí, že se na veletrhu rychle zorientují a bez problémů vyhledají stánek přesně té firmy, která je zajímá. K vidění bude široká nabídka od střešních krytin, nosných konstrukčních systémů, izolací, střešních oken, doplňků, okapových systémů, výrobků pro půdní vestavby, obvodových plášťů po nářadí a nástroje, techniku, osobní pracovní vybavení nebo realizační firmy s nabídkou pokrývačských, klempířských a tesařských prací. Na výstavě Solar Praha je k dispozici nabídka alternativních zdrojů energie od fotovoltaiky, solární termiky po tepelná čerpadla. Celým veletrhem se pak bude prolínat téma úspor energií.

Kvalitní veletrh není však jen jakousi velkou reklamní plochou. Proto Střechy Praha vždy pečlivě připravují a nabízí velmi rozsáhlý doprovodný program přednášek, seminářů, workshopů, moderovaných kulatých stolů, kde nespočet předních odborníků hovoří o tom nejzajímavějším, co se za poslední rok mezi střechaři odehrálo, vnesou světlo do nejpalčivějších problémů, které se při stavbách a rekonstrukcích střech vyskytují a představí nejnovější trendy a technologická řešení.

 

Jako každý rok i nyní se mohou návštěvníci těšit na tradiční i nové soutěže. Mezi nimi to bude například Zlatá taška a Zlaté slunce – soutěže o nejlepší exponáty veletrhů, MetalStar – soutěž o nejlepší kovovou střechu a její detail. Novinkou mezi soutěžemi je tento rok Střechařský inzerát 2011 – nová soutěž o nejlepší počin v reklamě v oblasti střech realizovaný v roce 2011.

Pro ty, kteří se chystají stavět nebo rekonstruovat vlastní dům, nebo spravují nájemní dům, či dokonce celou obec, je připraveno Stavební poradenské centrum Střechy Praha & For Wood. Toto centrum odborně zastřešuje Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a přijít poradit se špičkovými odborníky může opravdu každý, ať se jedná o oblast výstavby, rekonstrukce střechy či celého domu, úspor energií či bydlení v dřevostavbě.


Zájemci o alternativní zdroje energie, kteří si nejsou jisti, že se zcela vyznají v současném stavu legislativy, jistě ocení připravený přednáškový blok Solární teplo ze střechy a několik dalších přednášek, například srovnání finanční efektivity jednotlivých alternativních zdrojů energie nebo tipy na nízkonákladová opatření pro snížení spotřeby energie na vytápění. Připraveno je i specializované poradenské středisko EkoWATT – centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie.



Není tedy ničím neobvyklým, že návštěvník chystající se například k rekonstrukci střechy, si vyhlédne v doprovodném programu přednáškový blok, který se ho týká, obohacen o získané informace si prohlédne expozice firem, svůj výběr a technické řešení zkonzultuje ve stavebním poradenském centru a domů se vrací s již ucelenou představou nebo rovnou s uzavřenou objednávkou, s častým využitím speciálních veletržních slev, které poskytuje čím dál více vystavovatelů. Celý rozhodovací a nákupní proces, který by jinak trval několik týdnů, může tedy návštěvník veletrhu zrealizovat na jednom místě, v jednom čase.

 

Veletrh nabízí další pestré doprovodné aktivity. Jednou z nich je Muzeum střech s unikátními sbírkami střešních krytin, ale i množstvím původních strojů a nářadí. Dalším lákadlem pro návštěvníky bude v pátek a v sobotu odpoledne losování o hodnotné ceny. Zúčastnit se mohou všichni, kteří vyplní anketní lístek a hlavní cenou je střecha zdarma! Pro fyzicky zdatnější, ale i pro děti, je připravena horolezecká stěna s odborným jištěním. Pro zájemce o střechařské řemeslo si Cech klempířů, pokrývačů a tesařů a mnoho dalších vystavovatelů připravili ukázky práce zkušených řemeslníků s nejmodernějšími i tradičními nástroji. Nebude chybět ani nabídka odborné i zájmové literatury včetně křtu knižní novinky Romana Šubrta s názvem Tepelné mosty.

Dění na veletrhu budou monitorovat veletržní noviny STŘECHY dnes, které budou bezplatně k dispozici každý den veletrhu a shrnou nejaktuálnější informace z průběhu veletrhu Střechy Praha, For Wood a Solar Praha.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.