logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Realizace rodinného domu s provětrávaným fasádním systémem Prefa

Novostavba rodinného domu ve Stráži nad Nisou je ukázkou použití tří různých technologií opláštění na jedné budově. Na stavbě je realizována zajímavá kombinace dřevěného obkladu, minerální omítky i zavěšeného provětrávaného fasádního systému Prefa Sidings. Jako střešní krytina byl zvolen falcovaný hliníkový plech Prefalz.

Střešní krytina Prefalz (realizaci provedla firma Klempířství Martin Zeman) a fasádní obklad Sidings jsou v barevném provedení antracit s povrchovou úpravou P.10. Šířka fasádního obkladu byla zvolena s rozměrem 138 mm a majitel objektu ji zvládl realizovat vlastními silami. Za povšimnutí stojí detaily špalet oken, provedení podhledů se zabudovaným osvětlením nebo alpakový detail schované svodové roury okapového systému za fasádní obklad.

Dřevěný obklad v kombinaci se světle probarvenou omítkou a antracitovým hliníkovým fasádním obkladem podtrhují spolu se střešní krytinou moderní ráz tohoto objektu. Standardní záruka 40 let na jakost hliníkových prvků, a i záruka 40 let na jejich stálobarevnost nabízejí dlouhodobou užitnou hodnotou, bez potřeby zvláštní péče, a to i v místě se zhoršenými klimatickými podmínkami

.


Hliníkové produkty PREFA GmbH si za posledních 60 let udělaly jméno v celé Evropě, díky svému rozvoji, produkci a prodeji střech a fasádních systémů z hliníku. PREFA je v současnosti úspěšně zastoupena na trhu v 16 evropských zemích, sídlo firmy je v Marktl/Lilienfeld (Dolní Rakousko). Skupina PREFA zaměstnává 330 pracovníků. PREFA je část skupiny podniků průmyslového celku Dr. Cornelius Grupp, který po celém světě zaměstnává více než 5000 zaměstnanců na více než 30 místech.


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.