logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vodou ředitelné PUR materiály jsou šetrné k přírodě i lidskému zdraví

Tradiční PUR materiály mají velké množství předností. Jedinou jejich nevýhodou může být za určitých okolností obsah rozpouštědel. Ta jsou jedovaté, hořlavé a zapáchají. Co s tím?

Alternativou jsou polyuretanové nátěry a stěrky na vodní bázi, bez přítomnosti organických rozpouštědel. Mají delší dobu skladovatelnosti, nevyžadují speciální podmínky pro přepravu a skladování, obsahují nízké množství VOC látek a nezapáchají. Při jejich likvidaci nebo úniku, není ohroženo životní prostředí, jako v případě PUR materiálů obsahujících organická rozpouštědla. Pro člověka, který pracuje s vodou ředitelnými PURy, nepředstavují zdravotní riziko, zvláště při práci v uzavřeném prostředí, ať už z důvodu možnosti dlouhodobého vdechování těkavých látek, tak ani z důvodu existence nebezpečí výbuchu, např. při zapálení cigarety.

Vodou ředitelné PUR materiály najdou uplatnění v nejrůznějších stavebních procesech. Poslouží jako ochranný nátěr nebo izolace. Novinkou od značky Weber je ekologický systém hydroizolačních PUR nátěrů na ploché střechy, balkony, terasy, chodby, skladiště, a mnoho dalších konstrukcí, který zajistí kvalitní ochrannou vrstvu na povrchu ze starých asfaltových pásů nebo betonu.

Moderní PUR materiály na bázi vody mají nižší obsah VOC, minimalizují zdravotní rizika, a ekologickou zátěž. Uživateli nabízí stejně spolehlivou a jednoduchou aplikaci (ruční i strojní), jako tradiční PUR materiály.

Ekologický systém hydroizolačních PUR nátěrů


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER

Dodavatel a výrobce vysoce kvalitních štukových a tepelně izolačních omítek, fasádních, zateplovacích a sanačních systémů, nátěrů, pastózních omítek, suchých maltových směsí, vyrovnávacích a samonivelačních podlahových hmot, lepidel na obklady a dlažbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.