logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ještě širší možnosti pro plechovou střechu

Nahradit staré eternitové šablony moderním a významně ekologičtějším materiálem, který ovšem zachová stávající vzhled. To umožňuje střešní krytina Rombo, která nyní přináší širší možnosti použití.

Střešní krytina SATJAM Rombo Metalic má vylepšený systém kotvení, takže se snadněji instaluje
Střešní krytina SATJAM Rombo Metalic má vylepšený systém kotvení, takže se snadněji instaluje

Stávající sortiment skládaných kusových šablon SATJAM Rombo Premium tak nově doplňuje modifikovaná krytina SATJAM Rombo Metalic. Ta zachovává původní čtvercový tvar a pokládání na koso. „Inovované je uchycení krytiny pomocí závěsného očka ve vrcholu šablony, každá je také opatřena čtyřmi zámky. Tyto úpravy zajišťují rychlejší a jednodušší pokládku. Osazení je navíc přesné s plynulou návazností jednotlivých šablon a také se oproti eternitovým taškám minimalizuje riziko, že by se pod krytinu dostala srážková voda,“ popisuje Ing. Petr Tureček, produktový manažer společnosti SATJAM, předního českého výrobce plechových střech.

Pokládku lze provést na laťování i na bednění, přičemž u této varianty není třeba použít jindy nezbytné příponky, čímž se vlastní realizace výrazně urychlí. Krytina je k dispozici v provedení z oceli či slitiny hliníku. Kvalitu střešní krytiny SATJAM Rombo Metalic pak potvrzuje také získané ocenění Česká kvalita – osvědčeno pro stavbu.

Novinkou je i rozšíření doplňkových a bezpečnostních prvků pro krytiny SATJAM Rombo. Nově na ně lze instalovat sněhové zábrany, střešní lávky a další ochranný sortiment z řady SATJAM Protect Premium a držáky pro solární systémy SATJAM Solar. „Prvky z obou řad se v případě krytin SATJAM Rombo kotví skrz krytinu do nosného podkladu. Je možné je tedy použít v případě instalace krytiny na bednění. Při pokládce na latě je instalovat nelze,“ doplňuje na závěr Ing. Petr Tureček ze SATJAMu.

Více informací


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.