logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

11. ročník Soutěže o nejlepší projekt potvrdil kvality českých studentů stavebních oborů

Pozitivní a velmi nadějnou vyhlídku do budoucna ukázal 11. ročník studentské Soutěže o nejlepší projekt společnosti Wienerberger s.r.o. Porota zasedla 27. srpna nad projekty studentů středních stavebních škol, vybrala nejlepší projekty v kategoriích Projekt rodinného domu a Projekt občanské a bytové stavby a shledala vysokou úroveň soutěžních prací.

Studenti v těchto projektech využili systémového řešení produktového portfolia Porotherm pro vodorovné a svislé konstrukce ze zdravých cihelných materiálů. Kromě toho bylo možné ucházet se o speciální ocenění s použitím střešních výrobků značky Tondach.

Jaké jsou tedy výsledky letošního soutěžního klání?

V celostátním kole se utkalo 45 prací studentů 3. ročníků v kategorii Projekt rodinného domu a 34 studentů 4. ročníku v kategorii Projekt občanské a bytové stavby, z 20 přihlášených škol z celé republiky. Devatenáct projektů soutěžilo o speciální ocenění Tondach. Mezi třeťáky zvítězil Marek Štěpánek ze SPŠS České Budějovice, 2. místo obsadila Adéla Bařinová ze SPŠ Zlín a na 3. místě se umístila Iveta Vrkočová ze SPŠ strojní a stavební Tábor. Speciální ocenění Tondach získala práce Elišky Krejčí ze SŠS Třebíč. Vítězem mezi čtvrťáky se stal Tomáš Bajer ze SPŠS Praha 4, 2. místo patří Petru Jandovi ze SPŠS Hradec Králové a na 3. místě skončil David Talacko z SPŠS Praha 4. Speciální ocenění Tondach si vysloužila práce Matěje Švandy ze SPŠS Havlíčkův Brod.

Na finanční ohodnocení v prvním školním kole měli nárok nejlepší studenti, jejich pedagogové, a dokonce i školy. Celorepublikoví vítězové obdrží za 1. místo 10.000 Kč, za 2. místo 5.000 Kč, za 3. místo 3.000 Kč a studenti, jejichž projekty byly vybrány v rámci speciálního ocenění Tondach, získají 5.000 Kč v obou soutěžních kategoriích. Finančně odměněny budou také školy vítězných studentů.

Společnost Wienerberger s.r.o. zároveň v loňském roce vydala k příležitosti výročí 10 let Soutěže o nejlepší projekt souhrnnou publikaci, která mapuje historii soutěže, obsahuje statistiky, a rovněž rozhovory s porotci a vítězi minulých ročníků.

Pravidla soutěže a veškeré potřebné informace jsou k dispozici na stránách Wienerberger.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.