logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Castellana 77, udržitelná budova s prosklenou fasádou od společnosti Guardian Glass

Castellana 77 stojící v centru finančního centra Madridu, ve čtvrti AZCA, po dvou desetiletích kdy byla mimo provoz, znovu ožila, a to díky architektonickému studiu luis vidal+arquitectos.

Reklama

Původní věžová stavba z roku 1977 je nyní 62 metrů vysoká administrativní budova, která svým specifickým způsobem dotváří městské panorama. Budova je po rekonstrukci lídrem v oblasti energetické účinnosti a udržitelného rozvoje. Navíc získala prestižní certifikát LEED Platinum. K tomuto ocenění velkou mírou přispěly vysoce účinné skleněné produkty od společnosti Guardian Glass, kterými je osazena fasáda budovy.

Dva základní pilíře tohoto architektonického projektu bylo důmyslné využití přirozeného světla a touha vytvořit budovu, která bude dominantou svého okolí. „Cílem bylo budovu zmodernizovat, výsledkem je úplně nová stavba, která je flexibilní i udržitelná, a zároveň nabízí vysoce kvalitní komerční prostory. Její vzhled navíc přirozeně zapadá do panoramatu Madridu, města, ve kterém se snoubí respekt ke svým kořenům, ale i ambiciózní pohled do budoucnosti," řekl Luis Vidal. K tomu dopomohla kompletně nová fasáda s ostrou vertikální modifikací z pokoveného skla Guardian SunGuard® SN 70/41 tvořící vysoce selektovanou, glazurovanou, zavěšenou fasádu.

Tento moderní, inspirativní stavební systém v sobě má mimo jiné zabudovanou funkci zajišťující extra ochranu před slunečním zářením díky žebrování s přesahem 60 cm, které poskytuje stín, (mezi žebrováním a fasádou je 15 cm široká mezera kvůli čištění a celkové údržbě). Ty ve spojení se sklem Guardian ještě více zlepšují celkové funkční vlastnosti budovy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.