logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vlastnosti skla a jejich vliv na funkci a estetiku budovy

Každá budova má jinou potřebu s ohledem na estetiku, vlastnosti a funkci, ale jen málokterý materiál má tak výrazný vliv na všechny tři oblasti jako sklo. Produkty od Guardian tyto požadavky splňují.

Reklama

Estetika, vlastnosti a funkce skla jsou navzájem propojeny; nelze zvažovat jednu bez druhé. Trendy pro dnešní skleněné fasády jsou neutralita, vysoká světelná propustnost, odrazivost (sklo s vysokou nebo naopak nízkou odrazivostí), velké prosklené plochy a tvary (ohýbaná skla).

SunGuard SNX 60 je protisluneční sklo - propouští 60 % denního světla a jen 29 % slunečního tepla

Proto přichází Guardian na trh s novými typy skel, které se pyšní vylepšenou estetikou s neutrálnější a konzistentnější barvou bez ohledu na úhel pohledu.
Konkrétním příkladem je Guardian SunGuard® SNX 60.

SunGuard SNX 60 je protisluneční sklo s trojitým povlakem stříbra, které nabízí vynikající vlastnosti, energetickou účinnost a lepší estetiku. Má trvale neutrální, transparentní vzhled. Propouští 60 % denního světla a jen 29 % slunečního tepla a poskytuje velmi vysokou úroveň tepelné izolace.


Produkt byl vybrán pro projekt La Casa del Desierto („Pouštní dům“). Tento náročný, ale kreativní projekt byl nedávno dokončen ve španělské poušti Gorafe. Jeho cílem je názorně demonstrovat význam skla v každodenním životě napříč všemi ročními obdobími, a to v jednom z nejdrsnějších a nejextrémnějších prostředí v Evropě.

Guardian System TEA

Aktuální novinkou v oblasti vývoje od společnosti Guardian Glass (také použitou v La Casa del Desierto) je Guardian System TEA (neboli „True Edge Application“). Tato unikátní technologie zlepšuje kvalitu a snižuje dobu potřebnou pro smaltování hran u tepelně opracovatelných skel Guardian s naprašovaným povlakem.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.