logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Úspěšné čtvrtstoletí firmy CIUR

Akciová společnost CIUR, přední dodavatel izolačních materiálů a technického zabezpečení budov, existuje na českém trhu již 25 let. Jako úplně první firma v Evropě jsme představili foukané izolace. Naše výrobky neustále inovujeme, zastupujeme významné světové výrobce a zejména nezapomínáme na ekologii.

Za dobu své existence se firma stala jedním z předních evropských výrobců tepelných a akustických izolačních materiálů a jedním z největších dodavatelů klimatizační techniky na českém a slovenském trhu. Dalším polem působnosti společnosti je výroba materiálů pro průmysl, především celulózových vláken, která nacházejí využití jak při stavbách silnic, tak v průmyslové výrobě. K nim patří například silniční vlákno S-CEL 7G (0102), které je držitelem značek Česká národní kvalita a Ekologicky šetrný výrobek.

Vlajkovou lodí produkce firmy CIUR je foukaná tepelná izolace z přírodního celulózového vlákna Climatizer Plus®. U zrodu její výroby byla snaha začít recyklovat sběrový papír a vyrábět z něj celulózová vlákna. Zakladatelé firmy koupili výrobní licenci a potřebnou technologii od kanadského výrobce Climatizer Insulation, který se stejnou výrobou zabýval již od roku 1977. Zde má původ i název a znak výrobku, který je dodnes stěžejní součástí produktového portfolia – tepelnou a akustickou izolaci Climatizer Plus®. Od roku 2015 se může pyšnit značkou NATURE PLUS uznávanou v celé Evropské unii.

V roce 2000 se portfolio firmy rozšířilo i o divizi TZB, jejíž produkty v oblasti vytápění, větrání, klimatizace i měření a regulace poskytují komfortní servis uživatelům v řadě významných budov po celé České republice. CIUR je exkluzivním zástupcem, distributorem i servisní organizací předních výrobců této techniky pro ČR a SR. CIUR je také jediným světovým výrobcem umělého sněhu, který vzniká ze starého papíru. Ve filmovém průmyslu je využíván pro téměř všechny typy scén se sněžením – od padajících vloček až po sněhovou bouři.

Podívejte se na video s prezentací portofila firmy CIUR včetně umělého sněhu

Před dvěma lety sloučila firma CIUR jednotlivé izolační produkty a služby do uceleného systému COMPRI®. Ten představuje komplexní systém úspor energií ve všech typech obytných staveb, včetně diagnostiky, návrhů řešení a doporučení vhodných výrobků a jejich správných kombinací. Ke každé zakázce firma přistupuje individuálně a doporučuje realizaci z materiálů dle individuálních potřeb i možností klienta. Kvalitní a dlouhodobé řešení nemusí být nesmyslně drahé, to je hlavním cílem této činnosti. Její základy jsou i v dlouhodobé spolupráci s regionálními prováděcími firmami, které jsou pravidelně školeny a spolu se specialisty CIUR a.s. tvoří „COMPRI tým“.

I nadále však CIUR zůstává specialistou na izolace a výrobu produktů z celulózových vláken. Firma je zakládajícím členem asociace ECIA (European Cellulose Insulation Association – ecia.eu.com), která sdružuje hlavní evropské výrobce celulózy. Ředitel výroby a výzkumu firmy CIUR Ing. Mojmír Urbánek působí v této asociaci ve funkci technického garanta.


CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.