logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Liadrain jako drcené kamenivo do živných substrátů

Přidáním Liadrainu lze zlepšit vlastnosti organických substrátů, především jeho fyzikální vlastnosti. LiadrainVertikal zase pomáhá dlouhodobě regulovat vlhkost v kořenovém prostoru stromů.

Drcený Liapor® určený do živných substrátů

Pro svou lehkost, stabilitu struktury a schopnost akumulovat vodu umožňuje Liadrain rychlé a jednoduché ozelenění rovných i šikmých střech. Ozelenění může být přitom provedeno dvěma způsoby – extenzivně, v jedné vrstvě nebo intenzivně, v několika vrstvách. Intenzivní střešní zeleň je zvláště vhodná pro náročnější, půdokryvné rostliny a nižší křoviny. Tento druh střešního porostu zadržuje v porovnání s extenzivní zelení ještě více dešťové vody.

Vedle plochých střech je dnes možné pomocí obvyklých postupů ozelenit i šikmé střechy se sklonem až 35 stupňů. V těchto případech se využívají hotové systémy skládající se z jednotlivých komponentů, které odpovídají příslušným požadavkům ohledně vrstvy substrátu, drenážního výkonu a váhy.

Základní dodávaná drcená frakce je o zrnitosti 2–8 mm. Na zakázku po předchozí dohodě mohou být rovněž dodávány i jiné drcené frakce o zrnitosti 0–4, 4–6, příp. 0–16 mm.

Více o ozelenění střech pomocí Liadrainu »


Příklady použití materiálu Liadrain při zakládání zelených střech
Další příklady najdete ve článku na TZB-info
LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.