logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Katastrofální záplavy na Balkánském poloostrově

Společnost Tondach věnuje do oblasti zasažené záplavami více než 100 nových střech a zajistí tak postiženým obyvatelům střechu nad hlavou

Reklama

Více než 3 miliony lidí byly v Chorvatsku, Bosně a Hercegovině a v Srbsku postiženy nejhoršími záplavami za více než 100 let.

Situace v zaplavených oblastech Balkánského poloostrova se uklidňuje pouze pozvolna, v částech Bosny a Srbska se naopak o nové znepokojení postaraly opětovné dešťové srážky – to, co v každém případě zůstane, je bahno a zničené domy. Podle názoru Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD) se škody způsobené katastrofálními záplavami vyšplhají na 3 miliardy eur.

Rychlá pomoc v podobě dodání stavebních materiálů
V krizových oblastech nyní probíhají úklidové práce a může začít obnova. Nejhůře jsou katastrofou postiženy části Srbska a Bosny a Hercegoviny. Aby lidé postižení záplavami z této oblasti co nejrychleji opět získali střechu nad hlavou, poskytnou společnosti Tondach Gleinstätten a Wienerberger obětem záplav okamžitě a bezplatně střešní tašky a cihly.

„Pomoc lidem v této oblasti je pro nás na prvním místě. Musíme se rychle postarat o to, aby postižení opět měli střechu nad hlavou a aby se opět vybudovala nezbytná infrastruktura, jako jsou mateřské školky, školy a nemocnice. Vedle mnoha pomocných organizací chceme i my v rámci svých možností přispět k rychlé obnově. Podpoříme oběti záplav dodáním střešní krytiny pro asi 100 domů,“ říkají Martin Olbrich a Marcus Pechlaner, členové představenstva společnosti Tondach Gleinstätten AG. Rovněž společnosti Wienerberger a Pipelife podpoří oběti záplav v postižené oblasti v podobě balíků stavebních materiálů.

„Rozsah katastrofálních záplav je enormní. Pro nás je proto důležité, abychom lidem v postižených oblastech pomohli rychle a bez zbytečné byrokracie. Postižené rodiny se mohou hlásit přímo v místě u uvedených pomocných organizací. Veškerá pomoc probíhá centrálně přes zkušená a oficiální místa tak, aby dodávky našly efektivní cestu k obětem záplav. Velmi nás těší, že našimi stavebními materiály můžeme přímo na místě přispět k tomu, aby lidé mohli znovu vybudovat své domovy a cítili v bezpečí“, říkají představitelé společnosti Tondach Gleinstätten AG.

Obnova může začít
Společnosti Tondach a Wienerberger mají v zasažených oblastech své výrobní závody a prodejní pobočky. Za účelem rychlé pomoci se postižení lidé mohou spojit přímo s příslušnými pomocnými organizacemi na místě. Pomoc v podobě dodání střechy koordinují v jednotlivých zemích následující místní pomocné organizace:

  • Chorvatsko:
    Hrvatski Crveni križ
    Ulica Crvenog križa 14, P.P.93
    HR- 10 001 Zagreb
  • Bosna:
    Caritas Switzerland
    Travnička 1
    BiH-71000 Sarajevo

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.