logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Schüttflix: první digitální platforma pro obchod se sypkými materiály v České republice

Německý start-up Schüttflix vstupuje na český trh: digitální objednání štěrku, písku a kameniva a jejich snadné doručení bude odsýpat i v České republice. V druhé polovině roku bude možné objednávky sypkého materiálu vyřídit v on-line aplikaci – od porovnání cen až po přípravu nabídek a vyúčtování.

Digitální platforma pro sypké materiály Schüttflix přichází na český trh:

  • Schüttflix zdigitalizoval objednávku & dodání sypkých materiálů prostřednictvím on-line aplikace a zprůhlednil trh;
  • sypké hmoty objednáte na stavbu jednoduše, levně a rychle;
  • Martin Hovora se stal jednatelem Schuettflix Česká republika s.r.o. a jeho cílem je nastartovat digitalizaci trhu se sypkými materiály.

Z nákladů na přepravu a materiál vypočte aplikace optimální částku a okamžitě zobrazí, kdo je včas schopen dodat požadované množství – a za jakou cenu. V aplikaci stačí jednoduše zadat, kde, kdy a v kolik hodin má být materiál složen. Schüttflix garantuje včasné dodání (včetně sledování průběhu zakázky) a vyložení přesně na daném místě. A další dobrá zpráva zejména pro poskytovatele materiálu a přepravce: jejich škvára bude vyplacena v jednotkách dnů přímo společností Schüttflix. Garantováno. Bez čekání. Bez vystavování faktur. Klidně i s fotkou dodaného materiálu na místě vykládky on-line.

Schüttflix zve poskytovatele sypkých materiálů a přepravce k registraci na platformě Schüttflix). Objednávky budou vyřizovány výhradně přes aplikaci Schüttflix pro chytré mobily i PC, a ta je zdarma pro všechny účastníky trhu. Stačí čapnout zakázku.

Martin Hovora řídí rozvoj Schüttflix na českém trhu. „Jsem velmi rád, že Martin je s námi na palubě a řídí náš růst pro stavby v Česku. Už dříve jasně prokázal, že má přímý tah na bránu,“ okomentoval Christian Hülsewig, zakladatel a generální ředitel společnosti Schüttflix.


České stavebnictví je silné a inovativní, poradí si s rostoucím objemem staveb, a v jiných oblastech už ukázalo, že dokáže využít výhody digitalizace. To jsou prima podmínky pro náš růst. Do konce roku chceme etablovat Schüttflix jako přední logistickou digitální platformu v Česku a dlouhodobě se podílet na digitalizace branže,“ vyjasňuje Martin Hovora své cíle pro nejbližší měsíce.

I ve stavebnictví v Česku je obrovský tlak na náklady, důležitá je i udržitelnost. Obě tyto oblasti jsou pro firmu rozhodně důležité a zlepšíme je,“ vysvětluje expanzi do Česka Hülsewig. „Optimálně jsme propojili všechny hráče v hodnotovém řetězci sypkých materiálů a zjednodušili nákupní proces. Poskytovatelům a odběratelům sypkých materiálů to uspoří spoustu času a peněz. A tento model navíc prostě umožňuje přepravcům získat nové zakázky – jednoduše.

Na domácím německém trhu tuto platformu využívá více než 9 000 zákazníků a partnerů. Od jejího spuštění v roce 2018 bylo jejím prostřednictvím zobchodováno téměř 5 milionů tun materiálu. S rychlým růstem o 300 % mezi roky 2020 a 2021 je Schüttflix jedním z nejúspěšnějších evropských start-upů ve stavebnictví a tento úspěch je základem pro jeho mezinárodní expanzi. Česká republika, Polsko a Rakousko jsou trhy, které se Schüttflix rozhodl dobýt po etablování se v Německu. Složité papírování a komplikované procesy zahltily stavebnictví na středoevropských trzích – a to se teď díky Schüttflix změní.

Kompletní řešení pro chytré mobily


Jeho jádrem je aplikace Schüttflix, kterou lze stáhnout jak z Apple App Store, tak z Google Play Store. Systém je intuitivní, dá se lehce ovládat a všechny procesy v něm jsou plně automatizované. Na vývoji této aplikace se podíleli specialisté na ICT přímo z logistické branže.

Funkce aplikace

  • Nabídky a objednávky jsou zobrazeny nezávisle po jednotlivých poskytovatelích sypkých materiálů a přepravcích
  • Možnost výběru původu a kvality produktu
  • Plná transparentnost cen a značek
  • Elektronický oběh dokumentů bez složitého papírování
  • Dodávka na místo v přesném čase
  • Souřadnice GPS a funkce pořizování fotografií
  • On-line sledování průběhu dodávky

O společnosti Schüttflix – digitální on-line logistická platforma pro stavebnictví

Schüttflix je první digitální logistická platforma pro stavebnictví, která propojuje podnikatele ve stavebnictví, dodavatele sypkých stavebních materiálů (jako jsou jako písek, štěrk, drcený nebo štípaný kámen) a přepravce prostřednictvím jednoduché a intuitivní komplikace. Podnikateli stačí porovnat ceny a objednat sypké hmoty na pár kliknutí v aplikaci – přímo i s přepravou. To ušetří dodavatelům a příjemcům materiálů spoustu času a peněz a umožňuje dodavatelům a přepravcům rozšiřovat řady svých zákazníků.

Schüttflix umožňuje spolupracujícím přepravním společnostem optimalizovat jejich trasy a redukovat počet prázdných jízd a tak přispívá k cílům v oblasti životního prostředí a udržitelného rozvoje. Kromě toho Schüttflix pomáhá stavebním firmám optimalizovat a digitalizovat jejich procesy díky datům nutným pro analýzu elektronických dokumentů v reálném čase (faktury, dodací listy, vážní lístky).

Společnost byla založena v Německu v roce 2018 a v roce 2021 vygenerovala tržby ve výši 50 milionů EUR a v současností má na své platformě více než 9 000 zákazníků a partnerů. V roce 2022 Schüttflix expanduje do České republiky, Polska a Rakouska. První objednávky budou realizovány přímo v mobilní aplikaci v průběhu letošního roku. Platforma a aplikace Schüttflix budou k dispozici všem účastníkům trhu zdarma.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.