logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Gratulujeme: Osobností Český Goodwill je Jan Smola, generální ředitel HELUZ

Český Goodwill je ocenění pro firmy, kterých si lidé váží, za jejich etický a odpovědný přístup k podnikání. Nominace zasílá široká veřejnost prostřednictvím online formuláře. Do ročníku 2018 je možné nominovat již od dnešního dne do 31. května 2018.

Reklama

1.561 hlasů veřejnosti z 10.971 celkem přijatých přineslo titul OSOBNOST Český Goodwill 2017 Janu Smolovi, generálnímu řediteli firmy HELUZ cihlářský průmysl. Na druhém místě se s 1.330 hlasy se umístil Miroslav Kůs Andres, majitel Truhlářského ateliéru Kůs a bronzovou příčku obsadila Jana Kirschner Kostelniková, majitelka olomoucké neziskové organizace RC Vikýrek. Nad transparentním průběhem projektu i letos dohlíží světově uznávaná certifikační autorita TÜV SÜD Czech.

jan smola heluz goodwill
Lidé mohli letos vybírat OSOBNOST mezi 74 finalisty, kteří postoupili z celkových 132 nominací přijatých napříč celou ČR.

3 otázky pro Ing. Jana Smolu, generálního ředitele společnosti HELUZ, nominovaného na cenu Český Goodwill 2017

Jaké byly Vaše pocity, když jste o Vaší nominaci na ocenění Český Goodwill dozvěděl?

Zpočátku jsem neměl tušení, oč se jedná. Po prostudování tohoto projektu mě zaujalo hlavně to, že se jedná o projekt podporující české společnosti. Myslím si, že je již na čase soustředit se na ryze české firmy a nejen na importované know how. Jsem rád, že se našel někdo, kdo měl odvahu se do toho pustit.

Proč jste se rozhodl Vaši nominaci na ocenění Český Goodwill přijmout?

Jsem přesvědčen, že udělená nominace je jistým závazkem nejen k tomu, kdo nominuje, ale také k naší firmě a zaměstnancům. To, že si někdo všiml naší práce a snahy naplňovat sny zákazníků HELUZ, je zásluha celého kolektivu společnosti, a mě je velkou ctí tento kolektiv reprezentovat. Odmítnout nominaci bych považoval za projev neúcty vůči všem, kteří oceňují naši práci.

Jaký je Váš nejčastější projev dobré vůle?

Nevím, jestli je možné nazvat přímo projevem dobré vůle to, že se snažím pochopit potřeby lidí ve svém okolí. Ne vždy je možné vyhovět každému požadavku, či přání, ale vždy lze nalézt kompromisní řešení akceptovatelné oběma stranami. Osobně tedy považuji právě snahu pochopit potřeby druhých a nalézt akceptovatelné řešení za svůj nejčastější projev dobré vůle.

Odpovídal Jan Smola, ředitel společnosti HELUZ

HELUZ není běžná firma, je mnohem víc, je rodina. Výrobě cihel se věnuje už od roku 1876. Tehdy Jan Řehoř v Dolním Bukovsku postavil první žárovou pec a z vytěžené hlíny vypálil první cihly. Začal tím dlouhý příběh, za kterým se můžeme každý den s hrdostí ohlédnout. Tisíce lidí díky jejím výrobkům získaly nový domov, který pak díky jeho trvanlivosti a příjemnému prostředí využily další generace. Pečlivě zpracované cihly jsou tak odolné, že i přes stáří mnoha desítek let dodnes slouží k rekonstrukcím venkovních usedlostí.

Rodinnou tradici přerušil nástup komunistů, kteří v roce 1950 cihelnu zestátnili. O více než čtyřicet let později ji ale potomci zakladatelů získali zpět a vedení svěřili svému zeti Dipl.-Ing. Vladimíru Heluzovi. V porevoluční éře zažila naše firma bouřlivý rozvoj, postupně přibyly závody v Hevlíně a Libochovicích. Držet se na špičce mezi nadnárodními firmami však vyžaduje víc, než jen kupovat nejmodernější vybavení a rozšiřovat výrobu. Chce to výborný tým, který svojí prací žije. Zkrátka rodinu.

V současnosti patří společnost HELUZ mezi tři největší výrobce zdících systémů na českém trhu. To potvrzuje, že sázka na kvalitu a inovaci se vyplatila. Jako jediná z této trojice je navíc výhradně česká. Je hrdá na šikovnost svých lidí a seriózní vztahy s partnery. Podporuje český vrcholový sport. Dlouhodobě spolupracuje s oštěpařkou Bárou Špotákovou. Podporuje AKCI CIHLA, celostátní benefiční sbírkovou a osvětovou kampaň na podporu moderních sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením pořádaná a koordinovaná organizací Portus Praha, z. ú. Pomáhá neziskovým organizacím v obcích, kde působí a aktivně přispívá k rozvoji českého technického školství.


1.561 hlasů veřejnosti z 10.971 celkem přijatých přineslo titul OSOBNOST Český Goodwill 2017 Janu Smolovi, generálnímu řediteli firmy HELUZ cihlářský průmysl. Na druhém místě se s 1.330 hlasy se umístil Miroslav Kůs Andres, majitel Truhlářského ateliéru Kůs a bronzovou příčku obsadila Jana Kirschner Kostelniková, majitelka olomoucké neziskové organizace RC Vikýrek.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.