logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

15. ročník „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger už zná výsledky a studenti opět předvedli mimořádné schopnosti

Vojtěch Plšek, SPŠ Zlín - 1. místo v kategorii Projekt rodinného domu
Ukázka oceněné práce: Vojtěch Plšek, SPŠ Zlín - 1. místo v kategorii Projekt rodinného domu

V polovině letních prázdnin se na akademické půdě ČVUT sešli porotci Soutěže o nejlepší projekt, aby vybrali nejlepší práce studentů 3. a 4. ročníků středních průmyslových škol stavebních.

Soutěž již popatnácté pořádala společnost Wienerberger, producent vysoce kvalitních cihelných systémů Porotherm. Jejím hlavním cílem bylo opět zejména podpořit mladou nastupující generaci, a tím celý obor stavitelství a architektury. Již třetím rokem je partnerem soutěže také architektonické studio LOXIA. Kvalita projektů a zdatnost studentů byla i v tomto půlkulatém ročníku mimořádná.

Mezi třeťáky (kategorie Projekt rodinného domu) zvítězil Vojtěch Plšek ze SPŠ Zlín, druhé místo obsadil Adam Pravda ze SPŠS Ostrava a na třetím místě skončil Tobiáš Kříž ze SPŠS Havlíčkův Brod. Speciální ocenění Tondach si odnáší Anna-Marie Vyoralová ze SPŠ Zlín a speciální ocenění společnosti LOXIA Lukáš Matúšů také ze SPŠ Zlín. Vítězem mezi čtvrťáky (kategorie Projekt občanské a bytové stavby) se stal Jan Busínský ze SOŠ a SOU Písek, druhé místo patří Barboře Holečkové z VOŠ a SPŠ Volyně a na 3. místě skončil Josef Mozgva ze SPŠ Zlín. Speciální ocenění Tondach si vysloužila práce Jana Kindla ze SPŠS Hradec Králové a speciální ocenění společnosti LOXIA získal projekt Pavlíny Jajcajové ze SPŠS Ostrava. Speciální ocenění za inovativní přístup se porota letos rozhodla udělit Adamu Seltsamovi ze SPŠS České Budějovice.

„Studenti porotu opět nezklamali a předvedli svou šikovnost a mnohdy vysokou odbornou zdatnost, což je velkou nadějí do budoucna. Vyhlídky našeho krásného oboru jsou tak, alespoň z mého pohledu, příznivé a na nástup této generace do praxe se již dnes můžeme těšit,“ hodnotí letošní ročník zakladatel soutěže a zároveň člen odborné poroty za Wienerberger Ing. Ivo Petrášek. „Samozřejmě, že projekty nejsou dokonalé a mají své drobné nedokonalosti. S ohledem na věk studentů a jejich praktické zkušenosti ale mají mnohdy velmi vysokou úroveň a některé bych se po drobných úpravách nebál rovnou realizovat. Což je opravdu mimořádné,“ dodal.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání ocenění studentům proběhne v září.

Soutěž o nejlepší projekt - 15. ročník, Pravidla soutěže a veškeré potřebné informace


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.