logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Wienerberger opět ocení projekty v soutěži Brick Award 2024

Společnost Wienerberger stojí v čele oceňování inovativních projektů z celého světa už téměř dvě desetiletí, letos pořádá již svůj 11. ročník soutěže Brick Award.

Snaží se tak dostat do povědomí cihlu jako ekologický stavební materiál s dlouhou tradicí a životností, ze kterého lze postavit nejen zdravé a pohodlné bydlení. Slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku proběhne 6. června ve Vídni, která slouží jako centrála společnosti. Ocenění si převezmou vítězové v pěti kategoriích včetně hlavní ceny.

„S touto soutěží přišel Wienerberger před 20 lety a za tu dobu si vybudovala značnou popularitu. Hlásí se do ní odborníci, architekti, ale i developeři se svými projekty z celého světa. Věříme, že cihla je přírodní materiál, ověřený po generace a neustále se vyvíjí v moderní a nadčasový stavební materiál. Stále se díky svým výhodám drží na vrcholu a je preferovaným stavebním materiálem od samotných investorů. Prioritou je proto dodávat na trh kvalitní materiál, který odpovídá aktuálním požadavkům,” říká Petr Magda, jednatel a komerční ředitel společnosti Wienerberger.

Vítězové ceny Brick Award jsou vyhlašováni jednou za dva roky během slavnostního ceremoniálu. Letos se ocenění budou předávat 6. června v rakouské Vídni. Vítězné projekty jsou obdarovány peněžní cenou a se zbytkem úzce nominovaných pak prezentováni v doprovodné knize Brick Book.

Ze 743 přihlášených projektů se do užšího výběru v rámci ceny dostalo 50 projektů, které vybrala odborná porota. Většina z nich z Evropy. Odnést si mohou ocenění v celkem pěti kategoriích včetně hlavní ceny: pocit domova, kam patří rodinné domy, kategorie společného bydlení, pracovních prostor, veřejných prostor a budov „outside the box“, kam patří inovativní koncepty, zaměřené na kruhová řešení budov. „Přestože pálená cihla je nejčastěji spojována se stavbou klasických rodinných domů, lze z ní postavit velmi kreativní a inovativní projekty. Rozmanitost staveb z cihly nezná hranic, ostatně to lze vidět právě na projektech přihlášených do soutěže Brick Award,” doplňuje Magda.

Odborná porota soutěže, která je složená z pěti renomovaných architektů z celého světa a každý rok se obměňuje, během slavnostního vyhlášení ocení výjimečné, moderní a inovativní projekty. Hodnotí se inovativní design a architektonická koncepce, dovedné a inovativní využití cihel, stejně jako kvalita a estetika projektu.

Více informací na www.wienerberger.cz


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.