logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Betonové směsi Knauf SB 20 a SB 30

Pro účely standardních betonářských prací menšího charakteru jsou vhodné suché betony Knauf SB 20 respektive SB 30. Liší se od sebe pevností v tlaku.


Ve srovnání s výše uvedeným betonem BN 30 mají výrazně delší čas tuhnutí a proto umožní zpracování v delším časovém horizontu. Knauf výplňový beton SB 20 lze použít zejména pro betonáž do ztraceného bednění a usazování betonových obrubníků. Je ale možné jej také využít pro betonáž podlah v rodinných domech, sklepích, garážích apod. Pevnost v tlaku tohoto materiálu je 20 MPa (C20/25 dle EN 206).

Směs je také vhodná pro výrobu malých betonových dílců. Pokud ovšem z nějakého důvodu potřebujeme materiál s vyšší pevností (podkladní a opěrné konstrukce, límce kanalizačních vpustí, betonáž vsakovacích jímek a šachet), je k dispozici Suchý beton SB 30 o pevnosti 30 MPa (C25/30 dle EN 206). Na rozdíl od betonu BN 30 se u těchto dvou produktů doba zrání počítá minimálně na 28 dní. Doba zpracovatelnosti jsou dvě hodiny a poměr záměsové vody 3 litry na 30 kg směsi.


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.