logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Fanku a lžíci střídá váleček

Novinku, která usnadňuje i zrychluje zdění a přitom zajistí dodržení všech technologických požadavků, představuje společnost Wienerberger. Ocení ji všichni, kdo se rozhodli pro stavbu svépomocí, ale i profesionální zedníci, jimž výrazně ulehčí a zjednoduší práci. Nanášení tenkovrstvé malty chce přece jen trochu cviku a zručnosti. S válečkem Porotherm Easy to zvládnou i vaše děti.

Moltoprenový váleček s hráškovým děrováním je jednoduchou, ale chytrou pomůckou pro snadné a přesné nanášení tenkovrstvé malty na všechny druhy broušených cihel. Výhody jsou zřejmé na první pohled. S válečkem Porotherm Easy lze nanášet maltu rychleji, a snadněji přitom udržíte kvalitu. Není to žádné složité zařízení, práce s válečkem je velmi jednoduchá, a snadná je i jeho údržba, stačí jen opláchnout vodou a nechat vyschnout. Při použití tenkovrstvé malty je Porotherm vhodný na všechny typy broušených cihel. A to nejlepší nakonec – dostupný je na všech skladech s broušeným zdivem a v nákladech na stavbu jej ani nezaznamenáte. K dispozici je ve dvou šířích, 180 a 250 mm.

Jak jednoduchá je práce s válečkem Porotherm Easy, ilustruje následující jednoduchý návod. V čistém vědru rozmícháte podle návodu a ve správném poměru maltovou směs s vodou do požadované medové konzistence bez hrudek. Namočenou malířskou štětkou ometete prach z povrchu ložné spáry cihel. Suchý váleček namočíte do připravené maltové směsi či tenkovrstvého lepidla tak, aby houba byla maltou rovnoměrně obalena. A pak už jen na celou plochu nanášíte vrstvu v tloušťce minimálně jeden milimetr. Správné množství nanesené malty poznáte tak, že je rovnoměrně pokrytý celý ložný povrch a přitom se při přejetí válečkem malta přiměřeně táhne.

Váleček Porotherm Easy je určen pro broušené cihly Porotherm všech typů. Lze jej tedy úspěšně použít i pro Porotherm EKO+ Profi či Porotherm AKU Profi; jen pro tyto typy cihel neobalujeme váleček příliš velkým množstvím tenkovrstvé malty, aby nepropadala do žeber cihly.

Zdění s válečkem Porotherm Easy | Pracovní postup


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.