logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Wienerberger několikrát uspěl v prestižní anketě Dům roku


Dům roku - Rodinný dům do 150 m2 | Vítěz Wienerberger.

Porotherm partnerem těch nejlepších. Počátek roku věnuje redakce časopisu Můj dům pravidelně soutěži Dům roku. Ani letos tomu nebylo jinak a vyhlášeny tak byly v lednu výsledky již 26. ročníku tradiční čtenářské ankety o nejkrásnější český rodinný dům.

Vítěze mezi rodinnými domy, postavenými v Česku či na Slovensku a zveřejněnými v časopise v průběhu roku 2020, vybírali čtenáři i odborníci. A Wienerberger, výrobce cihel Porotherm, u obou skupin viditelně zabodoval.

Vedle čtenářů, kteří hlasovali formou SMS zpráv, domy hodnotila i odborná porota, která se zaměřila na architektonickou kvalitu, originalitu stavby i její kontext vzhledem k okolí. V té se letos sešli architekti Michal Kunc, David Kraus. Dále se s nimi potkali šéfredaktorka časopisu Můj dům Markéta Klocová a redaktoři z vydavatelství Business Media One Jitka Pálková a Adam Krejčík.

Soutěžící domy byly rozděleny do dvou hlavních kategorií – Domy se zastavěnou plochou do 150 m2 a Domy se zastavěnou plochou nad 150 m2. Nechyběly ani tradiční kategorie Katalogové domy – zděné, monolitické a montované a Návrhy projekčních kanceláří, poprvé se pak letos objevila kategorie Rekonstrukce. „Charakteristickým rysem letošního ročníku byl vysoký standard a poměrně vyrovnaná kvalita soutěžních staveb a také značný soulad v hodnocení mezi odbornou porotou a čtenáři,“ komentuje to šéfredaktorka Markéta Klocová.

Na vítězných návrzích má svůj značný podíl také společnost Wienerberger, jehož cihelný systém Porotherm, respektive cihelný blok Porotherm T Profi autoři v obou případech použili. Tato cihla s integrovanou minerální vatou je charakteristická vynikajícími tepelněizolačními vlastnostmi.

Principy e4 domů:

  • ekonomické – Stavba rodinného domu z keramických stavebních materiálů představuje na soudobém realitním trhu dostupnou a dlouhodobě výhodnou investici.
  • energeticky efektivní – Dům e4, především díky tepelné akumulaci a skvělým izolačním vlastnostem keramických materiálů, snižuje celkové energetické nároky a zabezpečuje tepelnou pohodu uvnitř stavby v zimě i v létě.
  • ekologické – Dům e4 je postaven z přírodních surovin, minimalizuje dopady na životní prostředí a zodpovědně hospodaří s přírodními zdroji.
  • estetika, emoce, zdraví – Domov dle konceptu e4 zajištuje vysokou úroveň bydlení z hlediska zdraví, pohodlí, bezpečí i estetiky. Přírodní keramické materiály nevylučují žádné škodlivé látky a mají vynikající tepelně-izolační vlastnosti.

Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.