logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

DX-THERM – strop DX se používá pro stropní vytápění

S DX-THERM nabízí Dennert moderní účinný topný systém pro komfortní klima ve Vašem pohodlném domě. Příjemná, komfortní pokojová teplota díky vyzařovanému teplu.


Strop DX může být něčím víc, než pouhým statickým stavebním dílem. Na přání může být strop DX z výroby vybavený vysoce moderními hliníkovými spojovacími trubkami, přičemž se z nosného stropu místnosti stane stropní topení.

Stropní topení? Dříve tabu, dnes opět objeveno inženýry, předními architekty a různými staviteli. Co se změnilo? Moderní stavby jsou dnes projektované tak, aby s maximální tepelnou izolací potřebovaly mnohem méně energie. Ve spoje- ní s moderním plošným (např. stropním) vytápěním je v současné době možné realizovat nízké teploty na přívodu.

Vyzařované teplo shora – Slunce jako vzor

Jednoduché, rychlé a příjemně teplé – inteligentní topení s vyzařovaným teplem. Vyzařované teplo je přirozeným základem pro zdraví, pocit bezpečí a uvolnění.

Nejčastějším a nejznámějším způsobem vytápění místností je stále ještě konvekce z topných těles. Nevýhoda: topné těleso musí vyhřát vzduch v celé místnosti. Vzduch v místnosti je v neustálém pohybu, stoupá z topného tělesa nahoru a klesá na chladných plochách u podlahy. Vzniká tak pocit průvanu a nepohodlí a cirkulace vzduchu navíc roznáší prach, pyl a mikroorganismy, např. roztoče.

Při vyzařování se teplo přenáší elektromagnetickými vlnami. Na tomto principu pracují kachlová kamna nebo stropy DX-THERM. Vzduch v místnosti se ohřívá jen nepodstatně, ale zato velice rovnoměrně. Vyzařované teplo je účinné, když dopadá na předměty nebo zdi. Vyzařované teplo je stejně příjemné jako hřejivé sluneční paprsky dopadající na kůži. Výhoda: Pokojová teplota se může snížit o 2-3 °C, vzduch necirkuluje, a proto se ve vzduchu k dýchání vyskytuje méně částic prachu; navíc zůstává zachována vlhkost vzduchu a dům se nevysušuje.

Strop Dennert DX-THERM – výhody pro Vás, nejen v zimě

  • Rovnoměrné a velice příjemné vyzařované teplo
  • Eliminace víření prachu v místnosti
  • Absolutní volnost plánování
  • Velice rychlá reakční doba (3krát rychlejší než podlahové topení)
  • Velmi nízké náklady na instalaci
  • Vysoké efekty úspory energie a nákladů

Zjistěte více o stropním systému Dennert DX-THERM.


Dennert Baustoffwelt GmbH&Co. KG
logo Dennert Baustoffwelt GmbH&Co. KG

Dennert Vám nabízí nejefektivnější sofistikovaný prefabrikovaný stropní systém (ne SPIROL) zaměřený na bytovou výstavbu. Do systému lze integrovat stropní topení/chlazení, vzduchotechniku, osvětlení atd. Nabízíme také největší výběr prefabrikovaných ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.