logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lehké konstrukce zastřešení vhodné pro novostavby i rekonstrukce

Ocelové konstrukce zastřešení firmy Borabela jsou rychlou a ekonomickou alternativou k dřevěným vazníkům i k běžným ocelovým konstrukcím. Co přináší za výhody a kdy je využít?

Lehké konstrukce zastřešení vhodné pro novostavby i rekonstrukce

Konstrukce Borabela využívají profily tvaru C, které jsou díky NC výrobě přesné a připravené pro jednoduchou montáž. Pro konstrukce zastřešení je nejběžnější sestavení profilů do příhradových vazníků, kdy C profily tvoří pasy, svislice i diagonály. Přípoje prvků jsou šroubované a používají se certifikované samořezné šrouby. V případě větších rozpětí nebo velkého zatížení lze jednotlivé pruty vazníku zesilovat a dosáhnout tak vhodného řešení pro mnoho různých aplikací.

Výhody
Konstrukce Borabela se vyznačují velmi snadnou a rychlou montáží. Sestavení příhradových vazníků tak lze provádět přímo na stavbě a ušetřit tak náklady na dopravu a výrobu. K uspoření času a prostoru na stavbě se naopak mohou dodávat vazníky sestavené z výroby. Další výhodou je nízká hmotnost konstrukce, která může být velmi důležitá při rekonstrukcích a nástavbách. V neposlední řadě naši klienti oceňují individuální a profesionální projektovou přípravu.

Mulačova nemocnice v Plzni
Všechny výhody náš klient naplno využil například při realizaci zakázky zastřešení nástavby Mulačovy nemocnice v Plzni. Vazníky o rozpětí až 13 m byly tvořeny C profily s tloušťkou plechu 1,6 mm. Vazníky byly doplněny vaznicemi rovněž z C profilů výšky 150 mm. Toto řešení bylo výhodnější než původní návrh z běžné ocelové konstrukce. Využitím našich služeb splnil klient náročné požadavky na minimální přitížení konstrukce a také na rychlost výstavby, kdy bylo třeba minimalizovat dobu uzavření části nemocnice.


BORABELA s.r.o.
logo BORABELA s.r.o.

BORABELA je jediná firma v ČR vlastnící technologii HOWICK pro válcování tenkostěnných ocelových C profilů šíře 100 a 150 mm. Stavební systém BORABELA je využitelný pro RD, BD, komerční stavby - školky, domovy pro seniory apod. V systému lze realizovat ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.