logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Wienerberger novým členem Centra pasivního domu

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., s potěšením oznamuje, že se od 15. 1. 2018 stala novým členem Centra pasivního domu.


Společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., je největším výrobcem pálených cihel a keramických střešních krytin u nás. Postavení lídra na trhu vnímá jako zavazující nejenom pro kvalitu vyráběných materiálů, ale i v oblasti vývoje a testování nových produktů, které umožní realizovat náročné úkoly ve stavebnictví a architektuře. K těm patří i příprava na rok 2020. Od tohoto data u nás bude totiž možné stavět domy již jen s tzv. téměř nulovou spotřebou energie. Společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., je známá dlouholetým vývojem a výrobou cihelných bloků určených právě pro tento typ staveb.

Pro společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., je přijetí do nezávislé organizace, jakou je Centrum pasivního domu, potvrzením kvality našich materiálů z hlediska tepelné ochrany budov,“ uvádí Ing. Kamil Jeřábek, místopředseda představenstva Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. Centrum pasivního domu u nás usiluje o medializaci tématu úspor energie a pasivních domů v tuzemském prostředí a zaměřuje se na ovlivňování legislativního a dotačního prostředí v České republice. Zároveň investorům zaručuje vysokou kvalitu pasivních domů i materiálů pro jejich stavbu. Od svých členů vyžaduje Centrum pasivního domu závazné a dlouhodobé dodržování řady odborných, profesních i etických hledisek. „Společnost Wienerberger proto považuje své přijetí do řad této organizace za ocenění své dosavadní práce,“ dodává Ing. Jeřábek.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.