logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Přednášky Wienerberger fóra praskaly ve švech v Čechách i na Slovensku

Celkový letošní počet přes čtyři tisíce přihlášených návštěvníků však předčil všechna očekávání! Letos mimo jiné přednášela Ing. Eva Hellerová, soudní znalec se specializací střechy a střešní pláště.

V polovině února skončil pátý ročník Wienerberger fóra v bratislavském City Hotelu. Na základě velkého ohlasu loňských ročníků očekával pořadatel, firma Wienerberger, vysokou účast projektantů a všech, kteří se zajímají o trendy v oboru stavebnictví.

Letos mimo jiné přednášela Ing. Eva Hellerová, soudní znalec se specializací střechy a střešní pláště. Jediná žena tak doplnila tým mužských specialistů, kterými v Česku byli jako obvykle Ing. Antonín Horský, Ing. Petr Veleba a Ing. Ivo Petrášek.

Přednášky reagují na aktuální legislativní změny, se kterými se všichni v oboru denně potýkají, a tak účastníci vítají možnost, že jim s jejich pochopením, aplikací a možnými problémy někdo poradí. Letos se hovořilo především o vyhlášce, která stanoví postup pro navrhování domů na nákladové optimum. Ohledně tepelné techniky posluchače nejvíce zajímala potřeba a platnost průkazů energetické náročnosti budov a praxe zdiva z cihel plněných minerální vatou. Velmi zaujala také praktická ukázka napojení oken a řešení tepelných mostů v ostění i parapetu.

Přestože je fórum pojednáno především přednáškově a technicky, forma je také interaktivní a každý, kdo již na fóru byl, se těší na praktickou ukázku řešení konkrétního detailu stavby a na konzultace s přednášejícími. Nejvíce dotazů a problémů již tradičně řeší zejména bavič mezi přednášejícími, Ing. Petrášek. Dotazy na něj se nejčastěji týkaly možnosti jednoduchého použití překladů VARIO na otvory s rozpětím větším jak 3 m a na trámečkové stropy POROTHERM a jejich kratší uložení. Co se týká problematiky požární odolnosti, zde se účastníci dotazovali Ing. Horského na požadované úrovně požárních zpráv podle kategorie budov, řešení styků mezi konstrukcemi a ochrana ocelových válcových profilů ve stropní konstrukci.


Ukázka napojení oken - Wienerberger fórum
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.