logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

3. ročník „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger uzavřel školní kolo rekordním počtem 121 přihlášených prací

Třetí ročník „Soutěže o nejlepší projekt“, kterou vyhlašuje společnost Wienerberger cihlářský průmysl a.s., se setkal s velkým zájmem ze strany studentů i odborných pedagogů, kteří studenty vedli.

Celkem se do letošního ročníku soutěže přihlásilo 121 studentů 3. a 4. ročníků středních průmyslových škol stavebních z celé České republiky, což je zatím nejvíce v historii soutěže.

„Soutěž o nejlepší projekt“ je stejně jako v předchozích ročnících rozdělena do dvou kategorií – projekt rodinného domu pro studenty 3. ročníků a projekt občanské stavby pro studenty 4. ročníků. Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo celkem 82 třeťáků a 39 čtvrťáků ze 17 středních průmyslových škol stavebních.

Ve školním kole studentské práce hodnotili techničtí poradci společnosti Wienerberger cihlářský průmysl a.s. společně s řediteli, případně zástupci škol a odbornými pedagogy. V každé kategorii se určilo pořadí studentů na prvních třech místech. Vybraní studenti byli, stejně jako jejich odborní pedagogové a škola, oceněni finanční odměnou. Studenti navíc obdrželi čestná uznání dokládající jejich úspěch ve školním kole soutěže.

Ve druhém, celostátním kole soutěže, které proběhne v srpnu, již budou hodnoceny jen studentské práce vybrané a oceněné v prvním kole soutěže. Tři vítězné projekty za každou kategorii vybere odborná porota složená z doc. Ing. Františka Kulhánka, CSc., (Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha), CSc., Ing. Ivo Petráška (Wienerberger cihlářský průmysl a.s.), Ing. Petra Veleby (Wienerberger cihlářský průmysl a.s.) a zástupců mediálních partnerů soutěže. Stejně jako v prvním kole soutěže se studenti umístění na prvních třech místech v každé kategorii a jejich školy mohou těšit na finanční odměnu. Navíc studenti obdrží čestná uznání a diplomy za umístění v celostátním kole a vítězné školy dostanou 30 vstupenek na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH v Praze – Letňanech. Výsledky celostátního kola budou zveřejněny na začátku nového školního roku 2012 – 2013.

Více informací o soutěži naleznete na: www.porotherm.cz/soutez_skoly.

Ukázka zdařilých prací přihlášených studentů

Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.