logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Wienerberger na FOR ARCHU představí nové produkty a služby

Nové služby usnadní projektovou přípravu, zjednoduší a zefektivní realizaci stavby. Uvidíte zdění z cihel plněných minerální vatou pomocí maltovacího vozíku.

Na návštěvníky stánku společnosti Wienerberger na stavebním veletrhu FOR ARCH v Praze Letňanech čeká řada novinek. Představí se zde jak nové cihly POROTHERM pro pasivní domy, tak nové zajímavé služby pro koncové zákazníky. Expozici firmy, kterou návštěvníci naleznou ve stánku č. 14, hala A1, bude dominovat působivá cihlová rozhledna jako odkaz na různorodé a architektonicky unikátní stavby, jež v minulosti vznikaly z klasických cihel. Zájemci se zde budou moci seznámit i s novou cihlou plněnou minerální vatou POROTHERM T Profi, jež byla uvedena na trh letos na jaře.

Ve stánku budou probíhat i velmi oblíbené praktické ukázky zdění. Prezentovat se zde bude práce se zdicí pěnou POROTHERM DRYFIX, která již má na svém kontě několik významných ocenění. Nově se bude zdít i s maltovacím vozíkem pro celoplošnou maltu. Jedná se o technologii, která se používá speciálně u broušených a u cihel plněných minerální vatou. Návštěvníci zde mohou zhlédnout také novinku – speciální konstrukci pohledově velmi efektního rohového okna, u něhož již není nutné budovat mohutný rohový sloupek.

Na novinkách se finišuje

Na novinkách připravovaných pro podzimní sezónu právě finišujeme,“ uvádí Roman Busta, ředitel prodeje a marketingu společnosti Wienerberger cihlářský průmysl. „Pevně věřím, že zákazníky mile překvapíme. Nové služby jim například pomohou zvýšit kvalitu projektové dokumentace cihlového domu a tím následně i stavby. Věnovali jsme se také tomu, jak stavebníkům pomoci uspořit při výstavbě a zjednodušit logistiku zásobování. Nová řada cihel, kterou zde představíme, je určena pro pasivní a nízkoenergetické stavby.“ Zkonkrétnit avizované novinky však Busta zatím nechce: „S většinou z nich veřejnost seznámíme 1. září a ostatní představíme až skutečně na FOR ARCHU.“

Pro pasivní i nízkoenergetické domy

Velký zájem se na veletrhu čeká o řadu cihel plněných minerální vatou POROTHERM T Profi i o POROTHERM EKO+. Z obou lze při vhodně řešeném projektu a dodržení dalších podmínek postavit nízkoenergetický či pasivní rodinný dům bez toho, aby se muselo zateplovat obvodové zdivo. Podle Busty je to dáno nejen zájmem stavebníků o domy s nízkou energetickou náročností, ale i skutečností, že intenzivní vývoj cihel a moderní technologie zdění umožňují stavět velmi rychle a přesně. Roli hraje i možnost využít systém doplňků, které jednoduše řeší i dříve složitá místa na stavbě. Při zdění na pěnu POROTHERM DRYFIX se stavebníci nemusí bát ani blížící se zimy, s pěnou lze pracovat až do -5 °C.

Program výstavby POROTHERM DŮM Wienerberger

V expozici Wienerbergeru je připravena i mimořádná nabídka, určená jak pro zájemce o hrubou stavbu, nebo o výstavbu rodinného domu na klíč. V programu POROTHERM DŮM je přitom zcela na nich, zda budou stavět podle typového nebo individuálního projektu. „Podmínkou programu je pouze výstavba z našich cihel a realizace domu jednou z vybraných a proškolených stavebních forem,“ uvádí ing. Roman Šulista, vedoucí programu POROTHERM DŮM Wienerberger. Za to stavebníci získají jistotu spolupráce s kvalitní a ověřenou stavební firmou i další výhody programu.

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2011 bude probíhat v Praze Letňanech od 21. do 25. září. Expozice společnosti Wienerberger bude umístěna v hale A 1, stánek č. 14. Návštěvníkům zde budou k dispozici i odborníci, kteří poradí v otázkách výstavby nebo rekonstrukce. Více informací najdete na www.porotherm.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.