logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vývoz českých cihel do Rakouska se meziročně zdvojnásobil

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., která patří v oblasti výroby cihelných materiálů mezi leadry na českém trhu, výrazně posiluje svou pozici v Rakousku.

Navzdory nelehké situaci způsobené ekonomickou krizí a jistými specifiky zdejšího trhu se společnosti HELUZ daří konkurovat místním tradičním výrobcům, a to jak kvalitou, tak i cenou. Důkazem je realizace řady komerčních projektů, ale i veřejných budov a zdvojnásobení objemu vývozu.

Český výrobce HELUZ vstoupil na rakouský trh koncem roku 2008 a od té doby se mu zde daří trvale upevňovat své místo. Po získání řady certifikátů dle rakouských národních norem začala společnost expandovat, přičemž stěžejní se pro ni stala oblast Dolního Rakouska. V současné době je pro HELUZ Rakousko třetím nejvýznamnějším zahraničním odběratelem, hned za Slovenskem a Polskem.

Úspěch je to pro nás, coby českou firmu, velmi významný, protože zdejší spotřebitelé jsou v tomto smyslu velkými patrioty a preferují domácí výrobce. Navíc jsou zde kladeny mnohem větší nároky nejen na kvalitu dodávaného materiálu, ale i na formální zpracování nabídky potřebné pro získání zakázky,“ vysvětluje Krampl.

Zásadní podíl na výstavbě v Rakousku zaujímají podle Kramplovy zkušenosti rodinné domy, důležitými realizovanými stavbami financovanými samosprávou jsou také bytové domy Gerassdorf a Bernadrsthal či mateřské školy v Laa an der Thaya a Korneuburgu. V samotném sortimentu produktů HELUZ je největší zájem o obvodové zdivo tl. 25 a 30 cm a dále o cihelné bloky HELUZ Family 50 a STI a také o cihelné komíny.
HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.