logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Stručně z Fotovoltaického fóra 2010

Reklama

Fotovoltaické fórum 2010 pořádala ve dnech 1. a 2. dubna poměrně málo známá společnost Czech Nature Energy. Oproti loňskému ročníku, kdy se fóra zúčastnilo asi 250 zájemců, byla letos účast sotva poloviční. Jedním z důvodů byl zvolený termín – doba Velikonoc a krátce po několika významnějších podobně zaměřených konferencích.

Přednášky obsahově částečně reagovaly i na aktuální vývoj v České republice. Kromě Petra Zemana, generálního ředitele ČEPS, který prezentoval stanovisko provozovatele přenosové soustavy, vystoupila mimo plánovaný program i výkonná ředitelka Asociace energetických manažerů Bc. Zuzana Šolcová. Otázky související s budoucím nastavením výkupní ceny prezentoval za Energetický regulační úřad Rostislav Krejcar.


Ze stanoviska ČEPS - kolik FVE a VTE lze připojit

Pro účastníky byla jistě příjemným zpestřením exkurze na první fotovoltaickou elektrárnu provozovanou firmou CNE a následně návštěva výrobních prostor společnosti Bohemia Sekt.


Z exkurze na fotovoltaickou elektrárnu

Velký zájem zúčastněných vzbudila přednáška Jana Macáka, který prezentoval některé výsledky měření na prototypech panelů vyrobených patentovanou technologií firmy Elmarco. Vlastní měření realizovalo vědecké oddělení společnosti Solartec. Experimentální panely sice nesplnily očekávání z hlediska účinnosti, měření však prokázalo při nízkých intenzitách osvětlení nižší pokles účinnosti než u krystalických článků.

V závěru druhého dne byla příležitost pro firemní prezentace v bloku nazvaném Základy návrhu FVE. Kromě toho mohly firmy vystavovat na malé doprovodné výstavě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.