logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

fischer Solar systems – konstrukce a upevnění pro fotovoltaické panely

Obr. 1 - fischer zajistí dodávku veškerého montážního materiálu od úchytů panelů až po spolehlivé kotvení k nosné konstrukci
Obr. 1 - fischer zajistí dodávku veškerého montážního materiálu od úchytů panelů až po spolehlivé kotvení k nosné konstrukci

Komplexní sortiment pro bezpečné a spolehlivé upevnění solárních panelů na střešní konstrukce s podporou návrhového programu SOLARPANEL-FIX zohledňující zatížení větrem a sněhem.

Jako přední vývojář a výrobce upevňovacích systémů nemůže fischer chybět ani na poli upevňování fotovoltaických panelů. Sortiment SolarSystems od fischera přijde vhod každému, kdo se zajímá o solární elektrárny jako profesionální montér nebo jako investor. V porovnání s jinými výrobci má fischer SolarSystems řadu předností, kvůli kterým si získal oblibu mnoha firem, které montují konstrukce pod FV panely v rámci celé Evropy.

Komplexní sortiment k uložení a upevnění FV panelů


V sortimentu fischer Solar systems najdete vše potřebné k sestavení nosné konstrukce mezi střechou a solárním panelem:

  • Háky, šrouby, upínky
    Slouží k přípravě upevňovacího bodu pro montážní lišty. Sortiment pokrývá všechny běžné typy krytin na šikmých a rovných střechách – pálenou střešní krytinu, vlnitý, trapézový i falcovaný plech.
  • Montážní lišty
    Ze škály hliníkových nosníků se vybírá ten, který konkrétnímu projektu vyhoví po statické stránce a nedochází tak ke zbytečnému předimenzování konstrukce vinou úzké nabídky průřezů nosníků.
  • Úchyty
    fischer úchyt PM je předmontovaný, čímž podstatně zkracuje dobu strávenou na střeše a urychluje zajištění FV panelu, který je těžký a náročný na manipulaci.
    fischer úchyt PM U a PMC U je univerzální a při jeho použití nezáleží na tloušťce FV panelu. Je také předmontovaný a s jeho pomocí je upevnění panelu otázka několika okamžiků.
  • Konstrukce na průmyslové a ploché střechy
  • Samonosný systém SOLAR WIND II pro instalace na plochých střechách se sklonem do 5°. Systém umožňuje jižní orientaci panelů se sklonem 10° a 15° a východo-západní orientaci se sklonem 10°. Skládá se z několika málo komponentů a je velmi rychlý na montáž (zátěžový systém Solar-Wind II). Zátěžový plán je dodáván společně s výpisem potřebného materiálu ke každému navrhovanému projektu.
    Trojúhelníkové konstrukce
    S pomocí trojúhelníkových rámů se snadno sestaví nosná konstrukce s požadovaným sklonem od 10° do 35°. Rámy jsou z hliníku, který jim propůjčuje dlouhodobou životnost a stabilitu. FV panely lze uložit na výšku i na šířku.
  • Příslušenství
    V kategorii příslušenství objevíte řadu výrobků, jež jsou nezbytné ke správné montáži – nerezový spojovací materiál, těsnicí materiály, úhelníky a v neposlední řadě též kotvicí materiál.

Pro střechy s krytinou tmavého odstínu máme v sortimentu připravené černě lakované nosníky a úchyty, díky kterým je nosná konstrukce nenápadná.

montážní lišty s černým lakem
Obr. 3 – montážní lišty s černým lakem pro méně nápadné instalace na střechy s tmavou krytinou

Stále aktuální a optimalizované výrobky

Bedlivě sledujeme vývoj a výrobu FV panelů. Čas od času dochází ke změně vnějších rozměrů, což musí ovlivnit i všechny navazující prvky. Průběžně doplňujeme sortiment nosníků a úchytů tak, abychom zajistili maximální hospodárnost a minimální odpad při sestavování nosných konstrukcí pro FV elektrárny.

Hospodárnost a efektivita

Návrh nosných konstrukcí pro FV panely vždy provádíme tak, abychom optimalizovali přímé náklady na materiál v poměru k času nutnému na montáži. Mzda montéra není zanedbatelný náklad a čím efektivněji může své dovednosti zužitkovat, tím zajímavější marži každý projekt generuje.

Předmonotované středové a koncové úchyty
Obr. 4 – Předmonotované středové a koncové úchyty šetří čas při montáži a zejména skladové zásoby.

Návrhový software

Pro firmy, které realizují FV elektrárny na rodinných domech i průmyslových objektech, máme k dispozici užitečný a efektivní nástroj – SOLARPANEL-FIX. Zadáním několika parametrů vám tato on-line dostupná pomůcka navrhne nosnou konstrukci. Důkazem spolehlivosti je pak výstupní protokol ve formátu PDF vč. montážního schématu, který jasně dokládá bezpečnost provedeného upevnění.

TÜV certifikát
Obr. 5 – fischer Solar Systém je držitelem TÜV certifikátu.

Certifikát TÜV

Certifikát TÜV vystavený pro montovaný konstrukční systém od fischera SolarSystems zaručuje spolehlivé upevnění a jistotu stabilní konstrukce za předpokladu, že byla navržena podle platných norem pro stanovení zatížení větrem a sněhem. Záruka na jednotlivé komponenty fischer SolarSystems je 10 let.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.