logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Termokamera testo nabízí okamžitou diagnostiku fotovoltaických panelů, kontaktů, střídače i rozvaděče

Termokamera je každodenním pomocníkem pro profesionály v oboru elektrotechniky. Jak může posloužit při diagnostice konkrétně u fotovoltaické elektrárny? Na to jsme se zeptali Petra Wolfa, vedoucího týmu fotovoltaické systémy na UCEEB ČVUT.

Reklama

Termokameru lze použít jednak pro diagnostiku samotných fotovoltaických panelů. Problémová místa, kde z různých důvodů dochází k zahřívání panelu, lze tak i při zběžné kontrole okamžitě odhalit. Ať už to jsou výrobní vady, špatné zapojení, nebo tzv. hotspoty.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Tím ale využití termokamery u fotovoltaiky nekončí. Kameru lze zaměřit i na kabeláž, kontakty, střídač nebo rozvaděč a rychle tak zjistit, zda se nějaké místo nepřehřívá. Takto lze rychle zkontrolovat celou fotovoltaickou elektrárnu hned po instalaci a zapojení a najít tak případná problematická místa, kterým je potřeba věnovat pozornost.

Na co všechno profesionálové termokameru používají, jaké s ní mají zkušenosti a na co si dát pozor? Na jaké aplikace mimo elektrotechniku se dá termokamera použít? A jaké výhody přináší profesionální termokamera testo 883 oproti běžným modelům? Podívejte se na video.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.