logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

EKOLAMP startuje sběr a recyklaci solárních panelů

Výrobci solárních panelů mohou od září využít služeb Ekolampu

Kolektivní systém Ekolamp pokračuje ve strategii modernizace a rozšiřování služeb. Od 1. září nabízí výrobcům a dovozcům fotovoltaických solárních panelů plnění rozšířené odpovědnosti výrobce pro výrobky uvedené v současnosti na trh.

Výrobci a dovozci fotovoltaických panelů se nyní mohou nově registrovat do kolektivního systému Ekolamp, který v létě získal od ministerstva životního prostředí oprávnění i pro tuto skupinu. Dosud zajišťoval služby sběru a recyklace pro výrobce světelných zdrojů a dalších elektrozařízení.

„V našem kolektivním systému rádi uvítáme každého výrobce či dovozce fotovoltaiky,“ říká Petr Číhal, obchodní ředitel společnosti Ekolamp. „Velkou výhodou spolupráce s námi je, že za ně zajistíme plnění zákonných povinností zpětného odběru nejen pro solární panely, ale také pro související elektropříslušenství.“

Ekolamp stanovil jednotný, jednoduchý a transparentní recyklační příspěvek ve výši 3,50 Kč za každý kilogram solárních panelů, které jsou uvedeny na trh. Tato částka slouží k financování budoucí recyklace těchto zařízení, čímž se minimalizuje negativní dopad na životní prostředí.

„Rozšiřováním našich služeb reagujeme na rostoucí poptávku po odpovědném kolektivním plnění v oblasti solárních panelů. Vzhledem k velkému rozmachu výstavby fotovoltaických elektráren očekáváme do budoucna velký zájem o solidní a spolehlivé partnery, kteří již mají na trhu renomé,“ dodává Petr Číhal.

Ekolamp tímto krokem upevňuje svoji pozici významného hráče na trhu zpětného odběru elektrických zařízení, který klade důraz na inovace, udržitelnost a ochranu životního prostředí.

více na www.ekolamp.cz/solary

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.