logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Fotovoltaika na střeše zábavního parku funguje skvěle, majitel chce další

Májaland je největší indoor zábavní centrum pro děti v České republice. Zábavní park nedaleko pražského letiště napájí střešní fotovoltaická elektrárna s výkonem 499 kWp. A funguje skvěle.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Provoz Májalandu se s fotovoltaikou ideálně doplňuje. Děti navštěvují zábavní centrum přes den, kdy svítí slunce. Stejně jako u jiných budov je zde elektřina potřeba na vytápění, chlazení, přípravu teplé vody a osvětlení. Kromě toho pohání i zařízení samotného zábavního parku, například kolotoče, kinosál nebo horskou dráhu.

Elektřina vyrobená na střeše zábavního centra se spotřebuje na místě. Při zvyšujících se cenách elektřiny tak Májaland ušetří slušné množství peněz za nákup elektřiny ze sítě. A vzhledem ke svému výkonu firemní fotovoltaika významně sníží i uhlíkovou stopu zábavního centra.

Příprava projektu zabrala pět měsíců, samotná stavba elektrárny trvala dva měsíce. Instalace elektrárny totiž probíhala souběžně s dostavbou celého zábavního centra a bylo tedy potřeba koordinovat činnost s ostatními týmy na stavbě. Elektrárna je osazena špičkovými fotovoltaickými panely CanadianSolar, které doplňuje nejpokročilejší výkonová elektronika SolarEdge s optimizéry. Majitel Májalandu je s provozem elektrárny velmi spokojen a jedná se o dalším rozšíření i na střechu přilehlého obchodního domu POP.

Instalaci bez dotace a na klíč provedla společnost Atlantis Management. Jak realizace probíhala a s čím se firma musela při realizaci vypořádat? Podívejte se na video.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.