logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rozhovor: jak staví fotovoltaiku bez dotací firma Atlantis

Stovky kilowattů fotovoltaiky na střechách firem, instalace bez dotací, na pronájem nebo v náročných podmínkách – to jsou zkušenosti společnosti Atlantis. Nově nabízí i fotovoltaiku pro rodinné domy.

Reklama

Velká elektrárna, náročné podmínky, složitá instalace? Žádný problém

Atlantis právě dokončuje 499kWp fotovoltaickou elektrárnu na střeše zábavního parku Májaland nedaleko letiště Václava Havla. Mezi specifické požadavky této stavby patřilo umístění elektrárny v rámci lokální distribuční soustavy nebo koordinace se stavbou a umístěním dalších zařízení na střeše budovy.

Elektrárna využívá v současnosti nejpokročilejší systém fotovoltaiky s optimizéry, která umožňuje monitoring celé elektrárny až na úroveň jednotlivých panelů. Tato technologie kromě vysokého výkonu zajišťuje i levnější servis a delší životnost celé elektrárny.

Návratnost této elektrárny vychází bez dotace pod 10 let. A při současných cenách elektřiny se ještě zkrátí. Standardní investiční doba instalace takto velké elektrárny – od první konzultace do zprovoznění elektrárny – je zhruba jeden rok.

Atlantis roste s trhem

Příznivé podmínky na trhu vedly k tomu, že se společnost Atlantis personálně rozrostla a za jeden rok zvládla kromě nových instalací rozšířit i své služby.

Díky dotacím z modernizačního fondu se v ČR opět začnou stavět pozemní fotovoltaické elektrárny. Ty se zde však deset let nestavěly a firma Atlantis si tak musela osvojit celý proces přípravy pozemku na instalaci fotovoltaické elektrárny. Procesem úspěšně prošla a nyní má rozpracovaných 20 megawattů pozemních fotovoltaických elektráren.

Prémiová fotovoltaika pro rodinné domy

Firma nově nabízí i fotovoltaické elektrárny pro rodinné domy. I zde míří na segment prémiových elektráren pro klienty, kteří chtějí spolehlivou technologii s dlouhou životností a minimem starostí. Trendem je instalovat fotovoltaiku s větší baterií, která umožňuje vyšší využití vlastní vyrobené elektřiny.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.