logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zábavní centrum Majaland v Tuchoměřicích pokryje 1111 solárních panelů. Elektrárna vznikne zcela bez dotace!

Na střeše zábavního centra pro děti Majaland v Tuchoměřicích vyroste v budoucích měsících velká solární elektrárna. Celkem 1111 fotovoltaických panelů pokryje třetinu spotřeby elektřiny objektu. Jedná se o jednu z největších elektráren, která v Praze a blízkém okolí za poslední roky vznikla. Uživatel bude schopen díky monitorovacímu systému sledovat výrobu elektřiny v reálném čase. Instalace i provoz elektrárny proběhnou bez dotací.

Budovaný zábavní komplex Majaland pro děti je rozšířením prémiového nákupního centra u letiště v Praze Ruzyni, Premium Outlet Prague Airport. Nová solární elektrárna vyrobí tolik elektřiny jako zhruba 130 solárních elektráren na rodinných domech. V prostorách Majalandu se budou moc děti i rodiče přesvědčovat o tom, že i u nás dávají velké solární elektrárny smysl. Na monitorech bude možné sledovat, kolik elektřiny systém zrovna vyrábí, kolik elektřiny je spotřebováno nebo kolik bylo za celou dobu životnosti elektrárny vyrobeno.

Přečtěte si také Průmyslová fotovoltaická elektrárna bez dotací Přečíst článek

“Pokud se projekt solární elektrárny realizuje bez dotace” vysvětluje Miroslav Calda, ředitel společnosti Atlantis Management, která zajišťuje projektování, instalaci a údržbu elektrárny, “je důležité projekt navrhnout tak, aby dával ekonomicky smysl. U tohoto projektu bude návratnost investice okolo osmi let.”

Atlantis Management se na velké komerční solární elektrárny specializuje. Za poslední rok postavila tři projekty s celkovým výkonem 1,1 megawatt. Klíčem je optimalizovat výrobu elektrárny tak, aby odpovídala co nejvíc spotřebě energie na místě. “Vzhledem k očekávanému nárůstu cen elektřiny dává instalace solární elektrárny pro firmy smysl i bez dotací, protože se pojistí proti nárůstu cen. U fotovoltaiky víte přesně, kolik Vás elektřina bude stát příštích dvacet, třicet let,” dodává Calda.

Realizace proběhne do konce roku 2021.


Atlantis Management s.r.o.
logo Atlantis Management s.r.o.

Atlantis Management je dynamická společnost s mnoholetými zkušenostmi v oblasti služeb projektového řízení staveb a jejich realizaci se specializací na řízení projektů v energetice, včetně zkušeností ze správy fotovoltaických parků.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.