logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nový systém provětrávané fasády Glasroc X

Unikátní fasádní systém vznikl díky českým pracovníkům výzkumu a vývoje napříč divizemi Rigips, Weber a Isover. Podpora inovací patří mezi priority Skupiny Saint-Gobain globálně i v České republice. Jenom v ČR investuje do výzkumu a inovací řádově miliony korun ročně. Jedná se o pionýrské řešení, které používá pro vnější opláštění sádrové desky a jeho instalace probíhá téměř výhradně bez použití vody.

Klíčovým prvkem systému je nová deska Glasroc X od Rigipsu. Jedná se o impregnovanou, protipožární desku, která obsahuje speciální přísady pro odolnost proti vlhkosti a plísním. Jádro desky je vyztuženo skelnými vlákny a povrch je díky skelné rohoži vodoodpudivý a zajišťuje po dobu 12 měsíců odolnost proti působení UV záření. Na povrchu není použit papír jako u standardní sádrokartonové desky.

Jsme nadšeni, že můžeme představit trhu systém Glasroc X. Systém provětrávané fasády je totiž významným milníkem v našem úsilí poskytovat udržitelná a výkonná stavební řešení. Věříme, že Glasroc X umožní architektům a projektantům vytvářet designově celistvé fasády a stavebním firmám přinese časovou flexibilitu bez dlouhých technologických přestávek,“ říká Ing. Milan Daněk, produktový manažer Rigips.

Přečtěte si také Nová provětrávaná fasáda s vysokou odolností proti vlhkosti Přečíst článek

Při montáži systému Glasroc X je pak v maximální míře použit suchý proces, který významně urychluje proces výstavby. Architekti a projektanti ocení, že systém umožňuje kreativní svobodu v exteriérové estetice. Vytváří totiž opláštění bez viditelných spár a lze jej snadno kombinovat s dalšími materiály např. s dřevěným obkladem, a navíc umožňuje opláštění i zakřivených ploch.

Tepelněizolační funkci v systému větrané fasády Glasroc X tvoří vrstva minerální izolace Isover Fassil. Její tloušťka se nejběžněji pohybuje v rozmezí od 100 do 200 mm v případě řešení jednovrstvého či až 320 mm v případě dvouvrstvého. Tato izolace se také aplikuje „nasucho“. V případně požadavku na použití materiálu s ještě lepšími tepelněizolačními parametry lze zvolit i zvláště energeticky úsporný výrobek, minerální izolaci Isover Multimax 30.

Desky Glasroc X jsou ideálním podkladem pro nanášení moderních omítkových systémů Weber. Jako základní vrstva se používá disperzní stěrková hmota Webertherm flex se skleněnou síťovinou. Její výhodou je nízká nasákavost a vysoká mechanická odolnost. Jako povrchová úprava se pak používá některá z chytrých omítek Weberpas (Weberpas aquaBalance, WeberpasClean active, Weberpas extraClean).

Tento unikátní systém přináší vysoce výkonné, zdravé a udržitelné řešení pro zateplení objektů s dlouhou životností. Vyznačuje se vysokou odolností vůči vlhkosti a plísním, a navíc díky své skladbě přináší znatelně lepší akustický komfort. Má snadnou montáž, je vhodný pro novostavby i rekonstrukce. Všechny výhody jsou dány systémovým využitím nejmodernějších materiálů značek Rigips, Isover a Weber, ze Skupiny Saint-Gobain.

Provětrávaná fasáda Glasroc X je certifikovaný systém, pro který je vydáno evropské technické posouzení ETA 21/1049, potvrzující jeho technickou způsobilost, kvalitu a bezpečnost.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.