logo TZB-info

estav.tvnový videoportál

Reklama

Forma, jež následuje funkci, je zhmotněná v kancelářích SinnerSchrader v Praze

V případě řešení SinnerSchrader kanceláří propojili čeští architekti a německá agentura hlavní myšlenky interiérové a digitální architektury. Kurz architekti navrhli nové prostory ve staré průmyslové budově. Řád a konstrukce budovy determinovaly specifický design a industriální charakter.

Reklama

Horatio Greenough: „Krása je příslibem funkce.“

Vestavěný box i volné sezení vně (Foto: BoysPlayNice)
Vestavěný box i volné sezení vně
Foto: BoysPlayNice

Nekonvenční přístup k řešení kanceláří

Víte, co se skrývá pod výrazem home office, kanceláře „open-space“ respektive „open-plan“, flexibilní kanceláře, coworkingové prostory, virtuální kanceláře nebo SOS, tak zvaný Syndrom Open-Space? Tohle všechno a spoustu dalších zajímavých informací naleznete v našem vícedílném povídání o kancelářích. Dozvíte se o vybavení mobiliářem, o řešeních typických i zcela netypických, zjistíte, která kritéria a řešení jsou nezbytná, doporučená či možná.

Dělení prostoru boxy (Foto: BoysPlayNice)
Dělení prostoru boxy
Dělení prostoru boxy (Foto: BoysPlayNice)
Částečně uzavřené boxy (Foto: BoysPlayNice)
Částečně uzavřené boxy

Foto: BoysPlayNice

Home office, kancelářské centrum nebo samostatné kanceláře ve stávající zástavbě nebo třeba celé technologické městečko složené ze „start-upů“ s vlastní specifickou infrastrukturou včetně bydlení, služeb a volnočasového vyžití. To vše, i další řešení, se nám nabízejí pro řešení pracovního prostředí, kanceláří a práce v nich. Potřebujete pro svoji práci a společnost velkoprostorové kanceláře zvané taky open-space“ nebo „open-plan“, buňkové kanceláře, jejich kombinaci, kanceláře flexibilní nebo třeba coworkingové prostory, kanceláře? Je libo kanceláře nekanceláře, myšleno virtuální kanceláře? To vše, a mnoho kombinací mezi sebou, je dnes běžným řešením, jež trh nabízí.

Půdorys členění interiéru (Foto: Studio Kurz Architects)
Půdorys členění interiéru
Foto: Studio Kurz Architects
Pracovní místa (Foto: BoysPlayNice)
Pracovní místa
Foto: BoysPlayNice
Pult jako součást otevřeného boxu (Foto: BoysPlayNice)
Pult jako součást otevřeného boxu

V případě řešení SinnerSchrader kanceláří propojili čeští architekti a německá agentura hlavní myšlenky interiérové a digitální architektury. Půl roku společně hledali a tvořili prostor pro 60 zaměstnanců agentury, který by podpořil jejich kreativitu a nadšení. Řešení se měnilo, přehodnocovalo, optimalizovalo, protože byl pevně stanovený rozpočet i harmonogram. Kurz architekti navrhli nové kancelářské prostory ve staré průmyslové budově. Bylo tedy nezbytné respektovat řád a konstrukci budovy, její industriální charakter se všemi stavebními bloky, rámci i specifickým designem. Tyto prvky si samy říkaly o tvořivý, nekonvenční přístup. Ten je ostatně v řešení vidět na každém kroku. Jak to dopadlo, posuďte sami.

Podélný řez halou (Foto: Studio Kurz Architects)
Podélný řez halou
Foto: Studio Kurz Architects
Pohled na členění interiéru (Foto: BoysPlayNice)
Pohled na členění interiéru
Foto: BoysPlayNice
Průhled vnitřní komunikací (Foto: BoysPlayNice)
Průhled vnitřní komunikací

SinnerSchrader kanceláře

Název projektu

Studio Kurz Architects
Kontaktní e-mail info@kurz.archi
Web www.kurz.archi
Adresa studia Benešov nad Černou 93, 382 82 Benešov nad Černou, Česká republika
Umístění projektu Praha 9
Země projektu Česká republika
Rok projektu 2017
Polopropustné stěny (Foto: BoysPlayNice)
Polopropustné stěny
Volné sezení (Foto: BoysPlayNice)
Volné sezení
Jednací box (Foto: BoysPlayNice)
Jednací box
Hala v konfrontaci s novým interiérem (Foto: BoysPlayNice)
Hala v konfrontaci s novým interiérem

Foto: BoysPlayNice
Rok dokončení 2018
Užitná plocha 700 + 200 m2
Klient SinnerSchrader Praha
E-mail klienta info@sinnerschrader.com
Web klienta www.sinnerschrader.cz
Fotografie BoysPlayNice, info@boysplaynice.com, www.boysplaynice.com
Pracovní místa (Foto: BoysPlayNice)
Pracovní místa
Schodiště (Foto: BoysPlayNice)
Schodiště
Volné sezení (Foto: BoysPlayNice)
Volné sezení
Jednací místnost (Foto: BoysPlayNice)
Jednací místnost

Foto: BoysPlayNice

Architektonickovýtvarné řešení a ideový záměr projektu

Autorská zpráva

„Forma následuje funkci“ – nejmocnější mantra moderní architektury se zhmotnila v kancelářích SinnerSchrader v Praze.

Čeští architekti a německá agentura propojili hlavní myšlenky interiérové a digitální architektury. Během půl roku společně hledali a tvořili prostor pro 60 zaměstnanců agentury, který by podpořil jejich kreativitu a nadšení.

Polopropustné stěny (Foto: BoysPlayNice)
Polopropustné stěny (Foto: BoysPlayNice)
Polopropustné stěny
Foto: BoysPlayNice
Hala v konfrontaci s novým interiérem (Foto: BoysPlayNice)
Hala v konfrontaci s novým interiérem (Foto: BoysPlayNice)
Hala v konfrontaci s novým interiérem

Během této doby se rozsah řešení otevřeně a proaktivně měnil, přehodnocoval a optimalizoval, protože musel dodržet pevně stanovený rozpočet a harmonogram.
Mezinárodní spolupráce byla založena na vzájemné důvěře a společné snaze o úspěšnou realizaci.

Kurz architekti navrhli nové kancelářské prostory ve staré průmyslové budově.
Bylo nutné respektovat řád a konstrukci budovy, její industriální charakter se všemi stavebními bloky, rámci i specifickým designem. Tyto prvky si samy říkaly o tvořivý, nekonvenční přístup.

Box A (Foto: BoysPlayNice)
Box A
Pracovní kouty (Foto: BoysPlayNice)
Pracovní kouty
Pracovní kouty (Foto: BoysPlayNice)
Box A (Foto: BoysPlayNice)
Box A

Foto: BoysPlayNice

Vnitřní prostředí budovy vyzařuje klid, jasnost, sílu a transparentnost. Architektonické řešení se zaměřuje na lidskost, nikoli na firemní hierarchii. Nesnaží se dělat dojem na ostatní. Je to prostě domov společnosti SinnerSchrader. Otevřený prostor proto skýtá řadu zákoutí i pro neformální komunikaci napříč všemi obory – ať už v průsvitných kójích, rozlehlé kuchyni, závěsných křeslech nebo v místnostech vyčleněných na soustředěnou práci.
Prostor je strukturován podle potřeb jednotlivých týmů s ohledem na interdisciplinaritu, UX, design a technologie. Rozmanitosti bylo dosaženo také použitím širokého spektra materiálů – od Marmolea, pozinkovaných plechů a polykarbonátových desek až po vlněné koberce a dřevěné překližky. To vše je zvýrazněné kombinací starého a nového českého nábytkového designu.

Styčným bodem a významným motivem je úhlopříčná osa, která slouží jako hlavní koridor či ulice. Postupně otevírá a zároveň spojuje všechny prvky a prostory nepředvídatelným a často překvapivým způsobem. Osa začíná u hlavního vstupu a končí na otevřené terase. Dává celému prostoru dynamiku, propojuje jednotlivce a týmy.

„Telefonní budka“ (Foto: BoysPlayNice)
„Telefonní budka“
Vnitřní průhledy (Foto: BoysPlayNice)
Vnitřní průhledy
Vnitřní průhledy (Foto: BoysPlayNice)
„Telefonní budka“ (Foto: BoysPlayNice)
„Telefonní budka“

Foto: BoysPlayNice

Značky

flooring: Barkotex / www.barkotex.cz
TON / www.ton.cz
carpenter: Roman Schuster / www.truhlarstvi-schuster.cz
retro mobiliar: DEBYT / www.debyt.cz
acoustic: AVETON / www.aveton.cz
kitchen: Scenografie / www.scenografie.cz
hanging chairs: Linda Vrňáková / www.lindavrnakova.com
glasswalls: Interwand / www.interwand.cz

Kuchyňka (Foto: BoysPlayNice)
Kuchyňka
Dělící box (Foto: BoysPlayNice)
Dělící box
Kuchyňka (Foto: BoysPlayNice)
Kuchyňka
Jednací kout (Foto: BoysPlayNice)
Jednací kout

Foto: BoysPlayNice

O STUDIU KURZ ACHITECTS

Do vínku si studio vetklo nekonvenční a neotřelá řešení s citem pro detail, komplexnost a zodpovědnost za svoji práci i za vztah k životnímu prostředí. To vše postavené na tradičních a osvědčených metodách práce a řešení.

Použité podklady:

  • Citáty – http://www.citaty.net
  • Fotografie – BoysPlayNice
  • Fotografie, část textů a tisková zpráva – STUDIO KURZ ARCHITECTS a Vendula Tůmová, LINKA NEWS s.r.o.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2022, všechna práva vyhrazena.