logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Facility management - poznatky z aplikácie metódy v praxi, Štrbské pleso

Dnes byl zahájen jubilejní 15. ročník vědecko-odborné konference ze zahraniční účastí FACILITY MANAGEMENT 2017, který nese motto Facility management - poznatky z aplikácie metódy v praxi. Jedná se o dvoudenní akci, která se koná v konferenčních prostorách Hotelu Patria na Štrbském plese.

Reklama

Hlavním tématem, které provází všechny přednášky, je zamyšlení se nad tím, kam směřuje společnost, kam směřují lidé a kam směřují FM služby spolu s FM manažery: „Profesia facility manažér je v dospelom veku. V praxi vyžaduje kvalifikáciu a vedomosti v oblasti facility managementu“.

Konference byla zahájena aktuálním tématem Faciity management včera, dnes a zítra přednášejícího Ing. Ondřeje Štrupa ze společnosti FM Institute s.r.o. Přednášející se zamyslel nad FM z pohledu lokálního i celosvětového, kam bude směřovat FM v éře průmyslu 4.0? Pro FM je a bude zásadní sdílení služeb a informací. O tom je pro obor revoluce průmysl 4.0 resp. služby 4.0. Na závěr byla položena otázka, kam povede a kdy nás čeká revoluce 5.0?

Téma dále rozvedl přednášející Ing. Aleš Choutka ze společnosti Alstanet, který hovořil o Vývoji SW podpory (CAFM) za posledních 15 let. Zajímavé jistě je propojení IT a služeb FM 4.0. Již nyní můžeme hovořit o sdílených službách jako recepční, parkovací služby nebo samoobslužné myčky, kdy není nutné, aby služby poskytovali lidé. Kam tedy tato revoluce povede? Kde budou hledat nové pracovní příležitosti recepční, které nahradí roboti. A to nehovoříme o pokladních, kdy dnes v nákupních centrech fungují samoobslužné pokladny. To jsou otázky, na které bude nutné najít odpovědi již brzy, neboť vývoj nikdo z nás nezastaví.

Akce je rozdělena na čtyři sekce: Facility management, Správa budov, Prevádzka budov a energetický manažment a Informačné technológie. Celkem zazní 22 přednášek, kdy přednášejícími jsou přední zástupci oboru ze Slovenské a České republiky. Na konferenci je akreditováno více než 130 účastníků. Na závěr prvního dne budou v rámci společenského večera udělena ocenění v kategoriích Nejvěrnější účastník, Nejvěrnější firma, Nejvěrnější partner, Nejvěrnější mediální partner a Nejvěrnější přednášející.

Konferenci uspořádala Slovenská spoločnosť pre techniku prostredia (členská organizácia ZSVTS) a Stavebná fakulta STU Bratislava ve spolupráci se Slovenskou komorou stavebných inžinierov – SKSI. Odbornými garanty jsou prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., a doc. Ing. Viera Somorová, PhD., Stavebná fakulta STU Bratislava.

TZB-info je mediálním partnerem konference a již brzy Vám zprostředkujeme odborné články přednášejících. Sledujte naší sekci Facility management.






 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.