logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Prezentace z konference TFM 2017 a vítězové FM Awards 2017

Konference s mottem "SLUŽBY A LIDÉ"IFMA CZ se konala v úterý 14. 11. 2017 a byla vrcholem letošního ročníku Týdne facility managementu. Zároveň byly večer vyhlášeny ceny FM Awards 2017.

Reklama

Vážení účastníci konference TFM 2017.
Děkujeme, že jste se zúčastnili naší konference. Bylo naším potěšením. Přijměte, prosím odkazy na prezentace představené zde. Prezentace jsou dostupné také na webu asociace po přihlášení.

Vítězové FM Awards 2017

V letošním ročníku se na prvním místě v jednotlivých kategoriích umístili:

OSOBNOST ROKU: Zora Křičková - Československá obchodní banka, a. s., cenu předával Martin Vojáček - viceprezident IFMA CZ





















Ocenění zleva: ODBORNÁ PRÁCE "Semantic BMS: Semantics-Driven Middleware Layer for Building Operation Analysis in Large-Scale Environments", Adam Kučera - Masarykova univerzita Brno, cenu předávala Lara Paemen - IFMA / STUDENTSKÁ PRÁCE "Vnímání pracovního prostředí uživateli administrativních budov", Stanislav Zejda - ČVUT Praha, cenu předávala Jana Poláčková - ČSOB, a. s. / PROJEKT ROKU "CAFM systém jako integrační prvek", Radim Veselý - IKA DATA, spol. s r. o., Kristýna Formánková - Kooperativa pojišťovna, a. s., Vienna Insurance Group, Jaroslav Suk - S-správa nemovistostí, a. s., cenu předával Michal Postránecký - SinopCity.com
O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodovala odborná porota ve složení.
  • Lukáš Emingr, Vedoucí odboru Technická podpora SN, ČEZ Korporátní služby, s.r.o.
  • Daniel Macek, Akademik, programátor, správce ek. systému, lekor, ČVUT FS, Praha
  • Ivan Puchmeltr, Obchodně technický manažer FM, ENGIE Services, a.s.
  • Pavel Svoboda, jednatel a lektor, MIRRO, s.r.o.
  • Ladislav Zelenka, ředitel odboru správy majetku, Česká národní banka

Rekapitulace nominací pro jednotlivé kategorie

KATEGORIE PROJEKT ROKU 2017
  • Zabezpečení budov proti vytopení vodou z vodovodu a vzniklým ztrátám AS-WaterOwl
    Zařízení, které analýzou průtoku vody do budovy (či části budovy) nalezne nehodu na vodovodním rozvodu (či zařízení k němu připojenému) a uzavře vodu. Napomáhá nalézt neúspornosti a nechtěné ztráty vody a spolupracuje s energetickým managementem budovy.
  • CAFM systém jako integrační prvek, společnost IKA DATA, s.r.o.
    Projekt implementace CAFM nebyl jen o nastavení správných procesů, ale také o integraci s okolními systémy klienta. V rámci projektu se podařilo integravovat CAFM systém ARCHIBUS jak s běžnými podnikovými aplikacemi (SAP, MS OUTLOOK), tak s BMS systémem budovy.
KATEGORIE ODBORNÁ PRÁCE ROKU 2017
  • Odborné školení pro facility manažery, portál TZB-info.cz
    Odborný internetový portál TZB-info pravidelně již od r. 2013 pořádá 5 denní intenzivní kurz Správa a provoz nemovitostí, facility management v praxi. Školením prošlo již více než 90 pracovníků z řad klientů i poskytovatelů, provozních pracovníků i manažerů. V současné době se již někteří vrací pro udržování přehledu o novinkách v oboru, jelikož každý běh kurzu je vždy v něčem jiný, v návaznosti na aktuální situaci v legislativě nebo v oboru, případně dle požadavků účastníků. Školení je přínosem pro jednotlivé FM manažery i pro posílení vnímání významu FM jako služby s jednoznačným přinosem.
  • Semantic BMS: Semantics-Driven Middleware Layer for Building Operation Analysis in Large-Scale Environments, Masarykova univerzita Brno
    Měření a vyhodnocování efektivity provozu budov je klíčové pro zajištění efektivního provozu. Moderní budovy jsou vybaveny automatizačními systémy, které poskytují podrobná, aktuální a přesná data. Tyto systémy ale postrádají vhodné analytické nástroje, což limituje jejich použití pro benchmarking. Cílem práce je odstranit tento problém a zpřístupnit správcům budov data z automatizačních systémů, aby mohli s minimálním vynaloženým úsilím používat tato data pro vyhodnocování efektivity provozu.
KATEGORIE STUDENTSKÁ PRÁCE ROKU 2017
  • Tvorba a využití informačního modelu budovy ve fázi užívání stavby, Kristian Hudeczek, VŠB Ostrava
    Tato bakalářská práce se zabývá problematikou získání a zpracování dat v prostředí informačního modelování budov (Building Information modeling, BIM) a konverzi na CAFM systém pro správu majetku a provoz budov. Byl vytvořen informační model a následně využit pro energetickou analýzu stavu před a po rekonstrukci prostoru objektu, také model slouží jako zdroj informací pro CAFM systém a dále jeho možné využití v průběhu rekonstrukce objektu. Informační model a následná aplikace BIM byl vypracován na vybraný objekt areálu VŠB-TUO.
  • Zákonné povinnosti při správě obcí a měst, Marek Janotka, VŠB Ostrava
    Cílem této diplomové práce je vytvořit přehled zákonných povinností při správě obecního a městského majetku. Práce rozlišuje oblasti správy obecního majetku a vzhledem k němu pak určuje povinnosti, které musí být plněny. Určuje povinnosti, které obce musí plnit a v jakých intervalech. Praktická část pak zobrazuje možnost použití softwaru Pit Fm, který nově obsahuje modul podpory legislativy a je schopný svého uživatele upozornit na jednotlivé povinnosti ve vztahu k určitým legislativním předpisům.
  • Vnímání pracovního prostředí uživateli administrativních budov, Stanislav Zejda, ČVUT Praha
    Je užitečné mít poznatky o tom, jak uživatelé administrativních budov, vnímají své pracovní prostředí. Takovou informaci nám mohou poskytnout preference kritérií pracovního prostředí zjištěné v této diplomové práci. Zjištěné preference uživatelů administrativních budov poskytují dobrou výchozí datovou základnu. Užitečné mohou být tyto informace investorům, developerům, projektantům a též facility manažerům.
KATEGORIE OSOBNOST ROKU 2017
  • Zora Křičková ze společnosti ČSOB, a.s.
    Divize FAM v ČSOB je v České republice špičkovým pracovištěm zajišťujícím pohodu prostředí a služby pro více než 8000 zaměstnanců banky. Účastní se investiční výstavby a zavádění metodiky BIM v praxi. Pod vedením Zory získala banka také ISO 12001 a ISO 50001 certifikace. Nové budovy ČSOB jsou držiteli LEED, či soutěží o nové certifikáty kvality BREEAM či WELL. Nominoval Milan Hampl.
  • Ivan Oleksiak ze společnosti Siemens, s.r.o.
    Ing.Ivan Oleksiak se pohybuje v oblasti Asset managementu, Property managementu a hlavně Faciliy managementu více než 20.let. Od roku 2009 pracuje ve společnosti Siemens, kde se podílel na převedení činností v oblasti Real Estate z jednotlivých závodů do regionální společnosti a vedl projekt implementace FM služeb ve výrobních závodech do jednotného systému Integrovaného zajištění jedním FM poskytovatelem.Současně musel zvládat svoji manažerskou pozici a projektově řídit implementaci IFM. Nominoval Ondřej Štrup.

Anotace nominací pro jednotlivé kategorie

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.