logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jsme připraveni na nástup nové éry energetiky?


© Fotolia.com

O budoucnosti plynárenství ve světovém a evropském kontextu bude v Praze jednat přes 300 odborníků na energetiku. Zájemci o poslední volná místa se mohou registrovat do čtvrtka 1. 11. 2018

Reklama

Největší plynárenská konference v České republice se uskuteční ve dnech 5. a 6. listopadu v Praze. Před více než 300 účastníky vystoupí přes 40 řečníků z řad představitelů státní zprávy, evropských institucí a vrcholového managementu energetických firem. Záštitu nad 25. ročníkem Podzimní plynárenské konference převzala společnost E.ON Česká republika.

„Dvoudenní program nabídne odborné veřejnosti řadu zajímavých a vysoce aktuálních témat zaměřených zejména na budoucí roli plynárenství ve světovém a evropském kontextu. Vůbec poprvé budeme v České republice také diskutovat o nejzajímavějších výstupech a přínosech z největší plynárenské události posledních 3 let, Washingtonské konference Mezinárodní plynárenské unie,“ řekla Lenka Kovačovská, výkonná ředitelka Českého plynárenského svazu, a dodala: „K dispozici jsou poslední volná místa. Ráda bych tímto pozvala všechny, kteří se zajímají o energetickou budoucnost a novinky z oblasti plynárenství.“

Na konferenci se bude dále hovořit o prvních návrzích čtvrtého plynárenského balíčku, který se v současné době intenzivně připravuje v Bruselu, nebo o aktuální legislativě a z ní plynoucích povinností i příležitostí pro jednotlivé aktéry na trhu se zemním plynem. Závěr prvního dne bude patřit novému diskuznímu formátu – kulatému stolu, který nabídne téma bezpečnosti dodávek plynu nebo evropské solidarity.

Úterní program zahájí dva paralelní přednáškové bloky. První na téma uplatnění zemního plynu v energetickém mixu, druhý sledující nové trendy a využití technologií v plynárenství. Po jejich skončení bude program pokračovat jednotným tématem zavedení virtuálního propojovacího bodu a následnou panelovou diskuzí. Celou konferenci již tradičně zakončí předávání cen za nejlepší články časopisu Plyn.

Ze zahraničních hostů na konferenci vystoupí mimo jiné Ján Klepáč, výkonný ředitel Slovenského plynárenského a naftového zväzu, Gerald Linke, předseda představenstva DVGW, Barbara Jinks, ředitelka pro vztahy se státní správou GIE, nebo Károly Banai, vrchní poradce pro vztahy se státní správou Nord Stream 2 AG.

Pozvánka na konferenci vč. kompletního programu je ke stažení zde. Zájemci se mohou registrovat až do čtvrtka 1. 11. 2018.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.