logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

20. letní škola TZB právě probíhá

20. letní škola TZB právě probíhá, foto redakce
20. letní škola TZB právě probíhá, foto redakce

Program včera zahájily přednášky o novinkách, které mohou být inspirací pro studenty ve workshopech. Na řadu přišla tepelná čerpadla, chlazení, větrání, rekuperace, otopná tělesa i potrubí a TZB-info a estav.tv jako informační podpora.

Reklama

Tématem jubilejní 20. letní školy TZB jsou Resilientní systémy TZB pro budovy 21. století

Letní škola TZB je již tradičně určena nejen posluchačům studijních programů „Budovy a prostředí“ a „Inteligentní budovy“, kteří budou ve školním roce 2022/2023 zpracovávat diplomovou práci, ale i pro všechny studenty posledních ročníků magisterských a doktorských programů vyučovaných na českých a slovenských technických univerzitách se zájmem o problematiku TZB.
Kromě technických problémů se budou moci účastníci seznámit i se základy psychologie týmové práce a využít i možností konzultací s přítomnými odborníky z technických univerzit a špičkovými odborníky z praxe. V letošním roce probíhá letní škola v Penzionu Kamínek v Novohradských horách.




První den zazněly přednášky i praktické ukázky, které se budou hodit při workshopech v dalších dnech.

Z významů slova resilientní se nejčastěji přednášející odkazovali k výkladu pružný, nebo přizpůsobivý. A je to pochopitelné. Již několik let probíhá změna požadavků na budovy a TZB systémy se postupně přizpůsobovaly. Výrobky a řešení vstřebaly požadavky na vyšší energetickou efektivitu v rámci ekodesignu, reagovaly na zpřísněné tepelně technické požadavky na budovy, přizpůsobovaly se trendům modrozelené architektury, zcela novým rámcům využívání OZE atd. V současné době se v reakci na dopady energetické krize očekává pružnost a přizpůsobení bezprecedentně rychle se měnící situaci. V přednáškách se téma objevilo i v souvislosti se samotným návrhem systémů TZB, a to v souvislosti s BIM, kde se přizpůsobení očekává naopak od lidí.

Odborným garantem letní školy je prof. Ing. Karel Kabele, CSc.
Program Resilientní systémy TZB pro 21. století





 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.