logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Konference „Možnosti úspor energie ve veřejných budovách“

Projekty GovernEE a EnergyCity jsou zaměřeny na efektivní hospodaření s energiemi ve veřejných budovách. Na konferenci byly představeny jejich výsledky a možnosti využití výstupů v praxi. V rámci projektu GovernEE byla představena i pilotní instalace on-line monitoringu spotřeby energií ve dvou základních školách Prahy 11.

Reklama

Dne 12. června 2013 uspořádala MČ Praha 11 konferenci týkající se možností úspor energie ve veřejných budovách. Konference se uskutečnila v rámci projektu GovernEE, jehož je městská část partnerem.

Za účasti 70 posluchačů z řad zástupců městských částí, nemocnic, škol a sociálních zařízení, přednesli ve Velkém zasedacím sále v budově Magistrátu hl. města Prahy své přednášky přední odborníci z oblasti energetiky. V úvodu konference projektový manažer představil projekty GovernEE a EnergyCity, které jsou zaměřeny na efektivní hospodaření s energiemi ve veřejných budovách. Z důvodu, že se tyto projekty blíží ke svému závěru, byly účastníkům představeny jejich výsledky a také jim bylo nastíněno, jakým způsobem lze tyto výstupy použít v praxi.

Dále se posluchači mohli dozvědět o podrobnostech novely zákona o hospodaření s energiemi, o povinnosti certifikace budov, jakými způsoby se dá dosáhnout úspor v soustavách teplé vody, optimalizaci otopných soustav, kvalitě hygieny vody a také získali přehled o možnostech a výhodách nákupu energie na burze.

V rámci projektu GovernEE byla představena pilotní instalace on-line monitoringu spotřeby energií ve dvou základních školách Prahy 11.





Tento projekt je realizován v rámci Operačního programu Nadnárodní spolupráce a je spolufinancován Evropským fondem regionálního rozvoje.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.